Αύξηση των ποινών και για μεθυσμένους οδηγούς εισηγείται η Αστυνομία

Στην αύξηση των ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις θα συμπεριληφθεί και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης. Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε επίσης ότι «η Αστυνομία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της με προληπτικά μέτρα, δράσεις και στοχευόμενες εκστρατείες, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα», αναφερόμενος σε περιπτώσεις μεθυσμένων οδηγών σε Λευκωσία και Πάφο, το βράδυ του Σαββάτου.

Στο ένα περιστατικό, στη Λευκωσία, οδηγός αυτοκινήτου, που προκάλεσε και δυστύχημα, υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 200mg αντί 22mg, μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις που έχουν καταγραφεί, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης.

Σε σχέση με το επεισόδιο στην Πάφο, όπου μεθυσμένος οδηγούσε επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο συνοδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικούς που σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως “ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και συγκεκριμένα με 100mg αντί 22mg”.

Ο 38χρονος συνοδηγός, συνέχισε, αντέδρασε και αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητο επιτέθηκε εναντίον των δυο αστυνομικών, προκαλώντας εκδορές και μώλωπες σε έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.

“Σίγουρα αυτού του είδους τα περιστατικά προβληματίζουν, γι’ αυτό και τα μέλη μας είναι σταθεροί στις αποφάσεις τους”, είπε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως ήταν ειδικός αστυφύλακας, εκτός υπηρεσίας, που εντόπισε το όχημα και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται, τις δράσεις και τους στοχευόμενους ελέγχους και τις εκστρατείες παγκύπρια, το θέμα της αλκοόλης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και στις εισηγήσεις για αύξηση των ποινών, ανέφερε ακόμη ο κ.Αγγελίδης.

Διαμήνυσε, τέλος, πως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των δυστυχημάτων “γι αυτό και μέχρι να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία, οι προσπάθειες της αστυνομίας είναι εντατικοποιημένες σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να προλάβουμε τα οποιαδήποτε δυσάρεστα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έτσι σημειώθηκε το νέο θανατηφόρο τροχαίο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε θανατηφόρα εξελίχθηκε οδική σύγκρουση, που συνέβη στις 9 Μαΐου 2024 στην επαρχία Αμμοχώστου. Ο 52χρονος…

13 Μαΐου, 2024

Στην Άγκυρα ο Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Άγκυρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Σύμφωνα…

13 Μαΐου, 2024

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά τόπους κυρίως…

13 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Σε θανατηφόρο κατέληξε το τροχαίο της περασμένης Πέμπτης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε θανατηφόρο κατέληξε η τροχαία οδική πρόσκρουση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου…

12 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κωμικοτραγική ληστεία από Βρετανούς τουρίστες

Όπως ανέφερε ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 05:15 σήμερα…

12 Μαΐου, 2024

Απόψε πάμε στην «Ημέρα της Αγίας Νάπας»

Ο Δήμος Αγίας Νάπας μας προσκαλεί να χορέψουμε μαζί στην «Ημέρα της πόλης της Αγίας…

12 Μαΐου, 2024