Το Φεστιβάλ στον Πρωταρά που θα δοκιμάσεις γεύσεις από όλο τον κόσμο

a 15 Ειδήσεις, Πρωταράς, Φεστιβάλ
a 23 Ειδήσεις, Πρωταράς, Φεστιβάλ

Για 3η συνεχή χρονιά το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Παραλιμνίου και ο Δήμος Παραλιμνίου συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ πλουραλισμού και διαπολιτισμικότητας με τίτλο «Γεύσεις του κόσμου».

Το φεστιβάλ, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μωσαϊκό Πολιτισμών» που πραγματοποιεί ο Δήμος Παραλαμνίου. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων «Λευκόλλα» στον Πρωταρά.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, με κουλτούρες άλλων λαών μέσα από ένα γαστρονομικό, μουσικό και χορευτικό «ταξίδι» που προάγει την αξία της πολυπολιτισμικότητας.

Παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο του Πρωταρά, συνοδεία της ομάδας κρουστών «Batucinio».

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του ανανεωμένου προγράμματος «Μωσαϊκό Πολιτισμών» που έχει ως στόχο την ομαλή ένταξη προσφύγων, αιτητών ασύλου και μεταναστών στην τοπική κοινωνία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Το πρόγραμμα «Μωσαϊκό Πολιτισμών» υλοποιείται από τον Δήμο Παραλιμνίου, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας.