Εκκενώνεται η Δένεια για αχρήστευση βόμβας του Αττίλα

a 263 Ειδήσεις
a 6752 Ειδήσεις
Απομακρύνονται το πρωί της Δευτέρας από τα σπίτια τους, οι κάτοικοι του χωριού Δένεια, προκειμένου Κύπριοι και Ελλαδίτες εμπειρογνώμονες να μπορέσουν να αχρηστεύσουν τη βόμβα, πεντακοσίων λιβρών, που εντοπίσθηκε την Κυριακή σε πηγάδι του χωριού. Η βόμβα είναι “κληρονομιά” του τουρκικού Αττίλα από το 1974… 

Ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, μιλώντας στο Κεντρικό-Τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ανέφερε ότι η απομάκρυνση των κατοίκων θα αρχίσει στις 8 το πρωί.

Τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, είπε, μαζί με εθελοντές θα ενημέρωναν το βράδυ της Κυριακής από πόρτα σε πόρτα, τους κατοίκους ότι θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο χωριό Μάμμαρι, όπου θα φιλοξενηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Διευκρίνησε ότι οι διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Αστυνομία, είναι ότι η διαδικασία αχρήστευσης θα διαρκέσει μόνο μιά ημέρα.

Η βόμβα, η οποία ρίφθηκε από τουρκικό αεροσκάφος, στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, είχε πέσει στο πηγάδι χωρίς να εκραγεί και με την πάροδο του χρόνου, καλύφθηκε από όγκους χώματος.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο τρόπος που θα αχρηστευθεί η βόμβα θα ξεκαθαρίσει όταν θα μετακινηθεί το χώμα από το πηγάδι.