Εντείνεται η προεδρολογία: σκιαγραφώντας τον ιδανικό υποψήφιο

a 318 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7811 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Εντείνονται τα πνεύματα με φόντο τις προεδρικές. Οι πολιτικοί αρχηγοί στέλλουν τα δικά τους μηνύματα σκιαγραφώντας το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα υποστηρίξουν υποψηφιότητες. Ισχυρή παρέμβαση κάνει την ίδια ώρα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου… 

Συγκλίσεις εν μέσω διαξιφισμών, αναζητούν τα κόμματα, προκειμένου να εξευρεθεί ο ένας υποψήφιος που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και θα αντιπροσωπεύει θέσεις που αντανακλούν στη φιλοσοφία των αρχών και ιδεών τους. Παρέμβαση στην προεδρολογία έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μακαριότατος, «για να αποφύγουμε την τουρκοποίηση, πρέπει να προσγειωθούμε, να βρούμε ένα άνθρωπο που να τον υποστηρίξουμε όλοι, γιατί δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση που θα εκλεγεί με το 51% να κάνει επανατοποθετήσεις προβλήματος και ούτε να αντέξει τις πιέσεις από ΕΕκαι ισχυρούς της γης».

Την ίδια στιγμή, τις συνθήκες στις οποίες πρέπει να στοχεύσουν τα κόμματα για σωστή επίλυση του Κυπριακού, υπέδειξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Σε τούτη την ύστατη προσπάθεια», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης «πρέπει να προσέλθουμε με ξεκάθαρους στόχους αλλά και προδιαγραμμένους σκοπούς». Ενδεχόμενη λύση, πρόσθεσε, θα είναι το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που θα πρέπει να διασφαλίζει την εθνική μας αξιοπρέπεια και να αποτρέπει την εθνική ατίμωση.

Το προφίλ του κατάλληλου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σκιαγράφησε εκ νέου Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. «Να βρούμε», τόνισε «έναν όχι τυχάρπαστο αλλά κάποιον που να μπορεί να έχει την έξωθεν και την έσωθεν καλή μαρτυρία, που δεν θα είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ή του οποιουδήποτε άλλου κόμματος, ένα άνθρωπο που να μπορεί αξιόπιστα να υπηρετήσει το όραμα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε τους πολιτικούς να λειτουργήσουν δημοκρατικά. «Θα πρέπει», ανέφερε, «να εγκαταλειφθούν πολιτικές αισθήματος πολιτικής καταδίωξης, να υπάρχει ανοχή και αντοχή στην κριτική για τη διαφορετική άποψη».

Την ίδια ώρα τα κόμματα ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, με συνεντεύξεις στην εφημερίδα Καθημερινή, αποκλείουν την υποστήριξη υποψηφιότητας Αναστασιάδη στις Προεδρικές.

Πηγή: Sigma TV