Μακελειό Αγίας Νάπας: Ίχνη γενετικού υλικού «έδωσαν» ύποπτο

CEB1 7 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1286 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Περαιτέρω φως στο έγκλημα του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα εκτιμάται ότι θα ρίξει η σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, μετά από επιστημονικές εξετάσεις σε Καλάσνικοφ και σε σφαίρες που εντοπίστηκαν σε αποθήκη διαμερίσματος στην Έγκωμη. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό του 40χρονου υπόπτου εντοπίστηκαν στις συσκευασίες τόσο του αυτόματου όπλου όσο και των σφαιρών.

Μαζί με αυτά εντοπίστηκε, επίσης, το γενετικό υλικό ενός προσώπου που τελεί ως υπόδικος για την ίδια υπόθεση, καθώς και του Αλβανού καταζητουμένου Άλεξ Μπορέλι.

Όπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω οπλισμός βρέθηκε μετά από υπόδειξη υπόδικου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ο οποίος είχε δώσει γραπτή κατάθεση αναφέροντας πολλές λεπτομέρειες για την οργάνωση και εκτέλεση του ειδεχθούς αυτού φονικού. Ανάμεσα σε αυτά που αποκάλυψε ήταν και η αποθήκη διαμερίσματος στην Έγκωμη, όπου υπήρχε οπλισμός.

Πράγματι εκεί βρέθηκε το Καλάσνικοφ, 42 σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλ. και άλλες 50 διαμετρήματος 9 χιλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σφαίρες παρόμοιων τύπων χρησιμοποιήθηκαν για τον τετραπλό φόνο της 23ης Ιουνίου 2016.

Από τις επιστημονικές εξετάσεις διαφάνηκε ότι το Καλάσνικοφ δεν χρησιμοποιήθηκε στον τετραπλό φόνο ούτε σε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική πράξη στην Κύπρο. Στις 23 Αυγούστου 2016 ο τελών υπό προστασία μάρτυρας έδωσε νέες πληροφορίες αναφέροντας ότι τη μοτοσικλέτα τη μετέφερε στο σπίτι του (μάρτυρα) ένας από τους υπόλοιπους πέντε υπόδικους που του έδωσε και το Καλάσνικοφ καθώς και άλλα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το φονικό.

Στο μεταξύ η Αστυνομία ξεκαθάρισε ότι ο ιδιοκτήτης της αποθήκης δεν γνώριζε ούτε για τα όπλα ούτε για τις σφαίρες ούτε και για την κλαπείσα μοτοσικλέτα που εντοπίστηκαν στο υποστατικό του. Ο ίδιος είχε τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον του.

Μέτρα λάμβανε ο ύποπτος

Ο 40χρονος προσήχθη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του, μετά από σχετική αίτηση του ανακριτή του ΤΑΕ Αρχηγείου Γ. Ορφανού, ο οποίος αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη του υπόπτου αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας που λάμβανε. Συγκεκριμένα ο κ. Ορφανού είπε ότι ο ύποπτος δεν έχει σταθερή διεύθυνση διαμονής και χρησιμοποιεί καθημερινά διάφορα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για να κινείται.

Την περασμένη Κυριακή κλήθηκε και πήγε στο Αρχηγείο Αστυνομία όπου ανακρινόμενος αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην υπόθεση του τετραπλού εγκλήματος, ενώ μετά από επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο του αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι ανακριτές, τηρώντας το δικαίωμα της σιωπής.

Πηγή: Φιλελεύθερος