Αγία Νάπα: Το ωράριο επηρεάζει αρνητικά τις τουριστικές επιχειρήσεις

CEB1 31 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Ανησυχίες για το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων στην Αγία Νάπα, εκφράζουν καταστηματάρχες στην περιοχή, καθώς δειλά-δειλά, η κωμόπολη εισέρχεται στην νέα τουριστική περίοδο.

CEB1 1512 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Επηρεαζόμενοι, σε δηλώσεις τους, ανέφεραν ότι αποτελεί για αυτούς πολύ μεγάλο πρόβλημα, το γεγονός ότι δεν δόθηκε ακόμα οριστική λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει γύρω από το θέμα.

Όπως υποστήριξαν, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για τους ίδιους αλλά και για τον τουρισμό, το γεγονός ότι είναι πλέον υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το ωράριο του 2006. Δηλαδή, προκειμένου να μην καταγγελθούν από την Αστυνομία, να κλείνουν τα καταστήματά τους από τις 7 το βράδυ, όλες τις μέρες, πλην της Τετάρτης που κλείνουν από τις τρεις, ενώ την Κυριακή δεν ανοίγουν καθόλου.

Με εξαίρεση κάποιες υπεραγορές και ορισμένα μεγάλα καταστήματα που «αντέχουν» το πρόστιμο, οι άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλην των φούρνων και περιπτέρων κλείνουν, με αποτέλεσμα ούτε και οι τουρίστες να εξυπηρετούνται όπως πρέπει σε μια καθαρά τουριστική περιοχή, είπαν ακόμη οι επηρεαζόμενοι.

Σημείωσαν δε, ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα οριστική λύση, τότε πρέπει να εξευρεθεί μια μέση λύση που να επιτρέπει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε καθαρά τουριστικές περιοχές, να μπορούν να εργαστούν απρόσκοπτα αυτό το καλοκαίρι.

Επισήμαναν ακόμη ότι λόγω του μη αυστηρού ελέγχου των ειδών που δικαιούται να εμπορεύεται κάθε κατηγορία υποστατικών λιανικού εμπορίου, όταν αυτοί κλείνουν, δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων που μένουν ανοικτές.

Σύμφωνα με τους επηρεαζόμενους, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα οξύ σε επιχειρήσεις όπως μίνι- μάρκετ και καταστήματα σουβενίρ και ένδυσης- υπόδησης. Όπως εξηγούν, υπάρχουν περίπτερα, φούρνοι, ακόμα και φαρμακεία τα οποία μένουν ανοικτά και εμπορεύονται προϊόντα που πωλούν επιχειρήσεις, που υποχρεούνται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία να κλείνουν.

«Όσο θα οδεύουμε στην τουριστική περίοδο, το πρόβλημα θα καθίσταται μέρα με τη μέρα οξύτερο», επανέλαβαν οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες, απευθύνοντας έκκληση για άρση του αδιεξόδου.

Πηγή: Φιλελεύθερος