Ολοκληρώθηκε το διήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ayianapafestival Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης
ayianapafestival Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Ξεκίνησαν την Παρασκευή (25 Αυγούστου) στο χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο βράδυ (26 Αυγούστου) οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας.

Την έναρξη του Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης, Βουλευτές της Επαρχίας Αμμοχώστου, εκπρόσωποι κομμάτων, τοπικών οργανώσεων και ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες.

ayianapafestival4 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας χαιρέτισε την πρωτοβουλία των νέων για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζαννέτου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Επισήμανε επίσης, τη συνεχή δραστηριότητα που υπάρχει στο Δήμο σε όλους τους τομείς κυρίως στον Πολιτιστικό και τουριστικό τομέα και τη μεγάλη συμβολή της Αγίας Νάπας στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας μας.

ayianapafestival1 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Ευχαρίστησε επίσης το Συμβούλιο Νεολαίας για την απόφαση του να ανακηρύξει ως «Νέο της Χρονιάς» τον συνδημότη του και πρωταθλητή του τένις Λευτέρη Νέου, ο οποίος όπως ανέφερε παρά το δύσκολο πρόγραμμα προπόνησής του υπηρετεί κανονικά τη στρατιωτική του θητεία χωρίς να προβεί σε φυγοστρατία.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και τις εγκάρδιες του ευχαριστίες προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Νεολαίας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, προς τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους και διαβεβαίωσε τη συνεχή στήριξη του Δήμου προς το Συμβούλιο Νεολαίας.

ayianapafestival6 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας απένειμε τα βραβεία στους τρεις νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας – Μιχάλη Παναγή (1ο βραβείο), Σταύρη Γεωργίου (2ο βραβείο), ΄Αντρη Στυλιανού (3ο βραβείο), και στον Λευτέρη Νέου το βραβείο του Νέου της Χρονιάς. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης των επίσημων προσκεκλημένων στους χώρους του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας κ. Κωνσταντίνος Ζαννέτου δώρισε στον κ. Υπουργό πίνακα της νεαρής ζωγράφου Mαρίας Ζηντίλη από την Αγία Νάπα, η οποία συμμετείχε στις εκδηλώσεις με ατομική της έκθεση.

ayianapafestival3 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο χορευτικός Όμιλος του Δήμου Αγίας Νάπας, ο οποίος στο πλαίσιο των «Αναλαμπών παραδοσιακής μουσικής και χορών» χόρεψε εκτός σκηνής Κυπριακούς Παραδοσιακούς και κατενθουσίασε τους θεατές.

ayianapafestival9 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Στις δύο εξέδρες που λειτούργησαν τόσο εντός όσο και στο προαύλιο του Μοναστηριού. την πρώτη βραδιά η «Ρεμπέτικη Φατριάς», παρουσίασε στον εσωτερικό χώρο ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια και στον εξωτερικό χώρο του Μοναστηριού τα Κυπριακά Μουσικά Σχήματα Karma Pal, George Sidiropoulos το Μουσικό Συγκρότημα «Millenium» από την Ρουμανία ο μεγάλος νικητής του Voice, o Kύπριος Γιάννης Μαργάρης και ο γνωστός ΄Ελληνα τραγουδιστή Γιώργο Παπαδόπουλο ερμήνευσαν τραγούδια από την Ελληνική και ξένη Rock μουσική καθώς και από το έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο.

ayianapafestival7 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Τη δεύτερη βραδιά άνοιξε το Χορευτικό Συγκρότημα «Αράδιππος», ο οποίος παρουσίασε μουσικοχορευτική παράσταση με Κυπριακούς Παραδοσιακούς Χορούς και τραγούδια. Στη σκηνή μέσα στο Μοναστήρι οι «Μικροί Ρεμπέτες», παρουσίασαν ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια ενώ στην εξέδρα στο προαύλιο του Μοναστηριού τα Μουσικά Κυπριακά Συγκροτήματα Chainsheart, «Stonus», «On Tour», «Τhe Booth», το «Millenium» από την Ρουμανία καθώς και οι νεαρές Κύπριες τραγουδίστριες Αίμιλη Χαραλάμπους και Κυριακή Κοτζιάπασιη παρουσίασαν ένα πρόγραμμα από Ελληνική και ξένη ροκ μουσική και τραγούδια.

ayianapafestival5 Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ, Χριστόφορος Φωκαΐδης

Καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο ημερών λειτούργησαν περίπτερα, εκθέσεις και διεξήγοντο διάφορες άλλες δραστηριότητες ενώ στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα προβλήθηκε η ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Πανίκκου Χρυσάνθου «Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής».

SotiraNews