Γυναίκες της Χορωδίας Σωτήρας φωτογραφίζονται με μαντήλι για την Παγκ. Ημέρα κατά του Καρκίνου

255BUNSET255D 5 Ειδήσεις, Καρκίνος, Νέα Αμμοχώστου
%25255BUNSET%25255D Ειδήσεις, Καρκίνος, Νέα Αμμοχώστου 
Η παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control) και εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. 
Όσοι παρακολουθούν αυτή τη μάχη του καρκίνου, κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους. Υποφέρουν σχεδόν το ίδιο και για υποστήριξη, πολλοί ξυρίζουν και τα δικά τους μαλλιά.   
Σήμερα…
 
Η χορωδία του Δήμου Σωτήρας και η Αθλητική  Ένωση Κοκκινοχωρίων (Α.Ε.Κ) Αμμοχώστου, στέλνουν τα δικά τους δυνατά μηνύματα σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου.
Μαζί τους και η Φλώρα Μάρκου που στη ζωή της χρειάστηκε να παλέψει 3 φορές με τον καρκίνο και την ιστορία της φιλοξένησε το ant1iwo πριν μερικούς μήνες.  Αυτή ήταν που αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη έμπνευση για αυτήν την φωτογράφιση καθότι και η ίδια έχασε τα μαλλιά της. 
%25255BUNSET%25255D Ειδήσεις, Καρκίνος, Νέα Αμμοχώστου 
Η γυναίκα ήρωας που συγκίνησε όλο τον κόσμο με τη δύναμη της ψυχής της, αναφέρει:

«Υπάρχουν τόσες γυναίκες που υποφέρουν από απώλεια μαλλιών και στιγματίζονται. Στεναχωριούνται που πρέπει να χρησιμοποιούν περούκες ή καπέλα και μαντίλια. Μια φωτογραφία με τόσες πολλές γυναίκες με μαντίλια, θα τους έδειχνε ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα» και συνεχίζει: «Στη ζωή μου χρειάστηκε να παλέψω 3 φορές με τον καρκίνο. Την πρώτη φορά με διέλυσε, μου πήρε ότι πιο πολύτιμο είχα, την κόρη μου. Τις άλλες 2 φορές… τον νίκησα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους γιατρούς και την διατροφολόγο μου και εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο, να έχουν δύναμη. Μέσα τους, να νιώθουν σίγουρες ότι θα νικήσουν και δεν θα νικηθούν.
255BUNSET255D 5 Ειδήσεις, Καρκίνος, Νέα Αμμοχώστου 
Να θυμάστε όμως ότι στο μυαλό βρίσκεται ο ηρωισμός. Από το πώς σκέπτεται κανείς γίνεται ή όχι ήρωας. Ο ήρωας δεν φοβάται τη ζωή, δε φοβάται τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα γιατί πιστεύει ότι μπορεί να τα νικήσει. Εξάλλου στον πόλεμο δεν μετρά η αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου αλλά το ψυχικό σθένος και το υψηλό ηθικόν έτσι δεν είναι;».

Τρομερή συγκίνηση προκάλεσαν και τα λόγια της κυρίας Βαρβάρας Χριστοφή από την Σωτήρα… 
«Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ξυρίσουμε ακόμα και τα μαλλιά μας για να συμπαρασταθούμε περισσότερο στις γυναίκες που κάνουν χημειοθεραπείες. Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι το να φοράμε μαντίλι και καπέλα, μια περούκα, δεν έχει σημασία, το μόνο που έχει σημασία είναι να μην τα βάζουμε ποτέ κάτω. Να είμαστε δυνατές και να παλεύουμε για εμάς, για την υγεία μας και για τα παιδιά μας. Δεν ήμαστε μόνες, πολλοί είναι εκείνοι που προσεύχονται με φλόγα αγάπης για όλους μας».

Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε τον καρκίνο», φωτογραφήθηκαν για το ant1iwo.

Πηγή: ΑΝΤ1iwo / Χριστιάνα Διονυσίου