Έντυσαν αγάλματα με εσώρουχα σε σχολείο στη Λευκωσία και προκλήθηκε σάλος (εικόνες)

CEB1 145 Ειδήσεις, Παιδεία, Παράξενα, Τέχνες

CEB1 646 Ειδήσεις, Παιδεία, Παράξενα, Τέχνες

Διακοσμημένα με εκκεντρικά αξεσουάρ, αισθησιακού χαρακτήρα, αντίκρισαν οι θεατές τα πιστά αντίγραφα των αγαλμάτων του Διαδούμενου και της Αφροδίτης της Μήλου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, το πρωί της Δευτέρας. Τα δύο αγάλματα, που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου και σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο, προκάλεσαν στη θέα τους σωρεία αντιδράσεων αλλά και την έκπληξη των καθηγητών, καθώς εκείνο που πρωτοαντίκρισαν ήταν ζαρτιέρες στο κεφάλι της Αφροδίτης της Μήλου.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η ενέργεια αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο εικαστικού δρωμένου υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας της Τέχνης και τη συναίνεση της διευθύντριας του σχολείου. «Από το ιδεώδες στο αγοραίο» ήταν το θέμα της δράσης και αφού δημιουργήθηκε το σκηνικό, στήθηκε και μια κάμερα, η οποία δίχως να γίνεται ορατή κατέγραφε τις αντιδράσεις των θεατών.

Στόχος του δρωμένου, όπως εξήγησε η καθηγήτρια Τέχνης, ήταν να τονιστεί ο ευτελισμός που δέχεται ο πολιτισμός στις μέρες μας και να προκαλέσει αντίδραση, πράγμα που φαίνεται ότι πέτυχε. «Στο δεύτερο διάλειμμα έγινε συγκέντρωση του καθηγητικού συλλόγου, με τα αγάλματα να παραμένουν στην ίδια κατάσταση», ανέφερε η εκπαιδευτικός Ίρις Ταλιαδώρου, η οποία περιέγραψε: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να αφαιρέσω το εσώρουχο. Νόμιζα πως κάποιος το έκανε κακόβουλα. Έπειτα, οι μαθητές μου είπαν ότι πρόκειται για δρώμενο και το επέστρεψα στα παιδιά, εξηγώντας τους πως δεν μπορώ να τοποθετήσω ζαρτιέρες πάνω στον Διαδούμενο».

Τη δράση κατέκρινε και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν ατυχέστατη ενέργεια που θα έπρεπε να αποφευχθεί και η οποία προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Διερωτώμαι αν είναι αυτός ο τρόπος για να στέλνεις τα όποια μηνύματα, κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους. Η Διεύθυνση του σχολείου έπρεπε να είναι εξαιρετικά πιο προσεκτική, ιδιαίτερα όταν είσαι το αρχαιότερο σχολείο του Ελληνισμού».

%25CE%25B1 Ειδήσεις, Παιδεία, Παράξενα, Τέχνες
a 82 Ειδήσεις, Παιδεία, Παράξενα, Τέχνες

CEB1 144 Ειδήσεις, Παιδεία, Παράξενα, Τέχνες

Πηγή: philenews