Θεατρική Παράσταση “Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!” από τον ΘΟΚ στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας

a 61
a 2556

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει την Τρίτη, 8 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, στις 8:30 μ.μ. το πρώτο από τα τρία έργα νέων Κυπρίων θεατρικών συγγραφέων που επιλέγηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης PLAY. Πρόκειται για το έργο «Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!» του Κώστα Μαννούρη.

«Η προδοσία δεν έχει ούτε προεόρτια, ούτε μεθεόρτια. Κάθε μέρα είναι ανήμερα.»

Η Φιλομήλα, ως νόμιμη χήρα, αποφασίζει να σκορπίσει την τέφρα του αειμνήστου συζύγου της. Ενός μοιχού που, κατά τα λεγόμενά της, της έχει κάνει το βίο αβίωτο. Μένει μονάχα να απαντηθεί το εξής, φαινομενικά απλό, ερώτημα: πού θα σκορπίσει την τέφρα του; Ακολουθούν τέσσερις υποψήφιοι τόποι και τέσσερις ιστορίες ιδιωτικής μυθολογίας.

Το έργο του Κώστα Μαννούρη δίνει βήμα σε έναν συνάνθρωπό μας που έχει υποστεί την πανωλεθρία με χάρη.

Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Χιώτης

Ερμηνεύει η Αννίτα Σαντοριναίου

a 60

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:
Κάντε LIKE στη Σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook (Facebook.com/SotiraMunicipality) και ακολούθως στείλτε ΜΗΝΥΜΑ στη Σελίδα τη λέξη
“ΤΕΦΡΑ” μαζί με ΟΝΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑ και ΤΗΛΕΦΩΝΟ
και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις
1 από τις 5 δωρεάν προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση της ΝΕΑΣ ΣΚΗΝΗΣ του ΘΟΚ:
“ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΗΝ ΤΕΦΡΑ ΣΟΥ” του Αντρέα Μαννούρη
στις 8 Απριλίου, ώρα 8:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.
Μία προσφορά του Δήμου Σωτήρας και του ΘΟΚ.
Ημερομηνία Κλήρωσης: 8/4/2014, 12:00μ.
*Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.
**Οι προσκλήσεις πρέπει να παραληφθούν τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
Πληροφορίες: 23821416 (Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Σωτήρας)

Για το PLAY:
Η συνεργασία του ΚΚΔΙΘ και του ΘΟΚ για μια συστηματική, μακροπρόθεσμη και καινοτόμο για την Κύπρο προσπάθεια ενίσχυσης της θεατρικής γραφής στη χώρα μας άρχισε πριν δύο περίπου χρόνια. Μέσα από τη διοργάνωση PLAY, που έχει το διπλό στόχο της άσκησης θεατρικών συγγραφέων αλλά και της ενημέρωσης των παραγωγών θεάτρου, επιχειρείται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση του Κυπριακού θεατρικού έργου, καθώς και μια ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της κυπριακής θεατρικής παραγωγής και της συγγραφικής κοινότητας. Απώτερος στόχος η στήριξη της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, η καλλιέργεια της ντόπιας δημιουργίας και η διαμόρφωση μιας κυπριακής ταυτότητας στη θεατρική γραφή.

Ανάμεσα σε 84 έργα που είχαν σταλεί και είχαν υποβληθεί σε πολύμηνη διαδικασία επεξεργασίας και εξέλιξης με ομάδα συμβούλων, επιλέγηκαν 14 τα οποία παρουσιάστηκαν σε σκηνοθετημένα αναλόγια. Η παρουσίαση των σκηνοθετημένων αναλογίων πραγματοποιήθηκε στις 23, 24, 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2013 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, με την εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων του θεάτρου και θεατρικά σχήματα. Στόχος των σκηνοθετημένων αναλογίων ήταν η πραγματοποίηση μιας γιορτής του κυπριακού έργου, όπου οι άνθρωποι του θεάτρου αλλά και το ευρύ κοινό είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τα έργα του PLAY.

Για τους διοργανωτές τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής υπήρξαν εξαιρετικά διαφωτιστικά και θετικά για το πεδίο της θεατρικής γραφής, με πολύ ελπιδοφόρα δείγματα από πρωτοεμφανιζόμενους και μη συγγραφείς.

Το όραμα της διοργάνωσης αποτελεί η έντονη παρουσία του σύγχρονου Κυπριακού έργου στο ρεπερτόριο των θεατρικών σχημάτων μέσα στο 2014, ως αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής προβολής και στήριξης. Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου έχει εντάξει στο ρεπερτόριο του για το 2014, τρία νέα κυπριακά θεατρικά έργα που επιλέγηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης PLAY.

Είσοδος: €12/€6