Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε το Ριζοκάρπασο

a Ειδήσεις
a 9 Ειδήσεις

Ευαρέσκεια για τη δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στα δύο σχολεία στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, καθώς και για τη διαχρονική στήριξη της πολιτείας στα εγκλωβισμένα παιδιά, εκφράζει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Ριζοκάρπασο, με την οποία άρχισαν οι ετήσιες επισκέψεις του ΑΚΕΛ στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη, τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Χρύσανθο Ζαννέττο, τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, τον Γενικό Γραμματέα της ΕΔΟΝ Χάρη Καράμανο, τον Γραμματέα της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου Χρίστο Νικολάου και το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Γιάννο Πιερή.

Στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, και εντόπισε ως σημαντικότερο πρόβλημα την απουσία δημιουργικής απογευματινής απασχόλησης για τους μαθητές του Γυμνασίου, ενώ το Δημοτικό λειτουργεί ως ολοήμερο.

“Με επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού εισηγούμαστε όπως μια συγκεκριμένη αίθουσα, την οποία υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, διαμορφωθεί σε αίθουσα πολυχρήσεων και το Γυμνάσιο να λειτουργεί και τα απογεύματα ως Ανοιχτό Σχολείο. Την ίδια ώρα πρέπει να λειτουργήσει στο Γυμνάσιο μια μορφή των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης που να παρέχει τη δυνατότητα κυρίως εκμάθησης ξένων γλωσσών, αφού άλλες ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Αυτό είναι και το βασικό αίτημα των παιδιών του Γυμνασίου. Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και ο Διευθυντής δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν σε μιαν τέτοια προσπάθεια”, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Επίσης, εκφράζει βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο αίτημα, προσθέτοντας ότι “ως ΑΚΕΛ έχουμε εκφράσει την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε στον εξοπλισμό της αίθουσας πολυχρήσεων, την οποία έχει ανάγκη το σχολείο”.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, όπου συνομίλησε με τον πάτερ Ζαχαρίου για την κατάσταση του μοναστηριού και την ανάγκη έναρξης το συντομότερο των εργασιών αναστήλωσης του.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ