Πρόεδρος: Νέο γήπεδο, διαμόρφωση παραλιακού μετώπου Αγίας Θέκλας και άδειες για όλες τις παραλίες

155b9ffc8db7bc Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Το πράσινο φως έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, για έργα τα οποία αποτελούσαν αιτήματα του Δήμου Σωτήρας και ανέμεναν άμεσης έγκρισης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης το Δημαρχείο Παραλιμνίου, όπου παρακάθισε σε ευρεία σύσκεψη με το Υπουργικό Συμβούλιο και τους αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

155b9ffc8db7bc Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στη σύσκεψη ο κ. Αναστασιάδης εξήγγειλε αναπτυξιακά έργα ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στα οποία και έργα για τον Δήμο Σωτήρας.

CEB12 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Νέο Δημοτικό Στάδιο

Όσον αφορά τον Δήμο Σωτήρας, εξήγγειλε την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας, συνολικού κόστους 600 χιλιάδων ευρώ, ενώ το κονδύλι θα δοθεί υπό μορφή χορηγίας από το Υπουργείο Παιδείας και το στάδιο θα κατασκευαστεί υπό την τεχνική καθοδήγηση του ΚΟΑ.

Η ανακατασκευή του σταδίου Σωτήρας αποτελεί ένα από τα έργα τα οποία ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούσαν για πολύ καιρό, κρίνοντας το έργο ως επείγον, λόγω της άμεσης συντήρησης της οποίας χρήζουν οι κερκίδες του υφιστάμενου σταδίου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το νέο γήπεδο θα αποτελεί ένα στολίδι για την επαρχία μας, αφού έχει σχεδιαστεί να περιλαμβάνει μεγαλύτερες κερκίδες, δημοσιογραφικά θεωρεία και χώρους επισήμων, στέγαστρο, ενώ στο κάτω μέρος της κερκίδας, θα βρίσκονται τα αποδυτήρια, γραφεία, ιατρείο, γυμναστήριο και άλλα. Στα σχέδια του Δήμου Σωτήρας βρίσκεται, επίσης, και η κατασκευή δυτικά του Δημοτικού Σταδίου, βοηθητικών γηπέδων και γηπέδων 5×5, τα οποία θα αποτελούν μαζί με το Δημοτικό Στάδιο ένα ενιαίο σύνολο. Ήδη ο Δήμος Σωτήρας βρίσκεται στη διαδικασία προκήρυξης προσφορών, ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο.

a1 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Άδεια για όλες τις παραλίες
Άλλο ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν και η εκμίσθωση κρατικής γης για τη δημιουργία υπηρεσιών διευκολύνσεων και έκδοσης πολεοδομικής άδειας για διευκολύνσεις λουομένων στις παραλίες Σειρήνες και Ποσειδώνας. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης όμως απαιτείται, όπως είπε, να ικανοποιηθούν άμεσα κάποιοι όροι και προϋποθέσεις που τίθενται στα Υπουργεία αφού η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως NATURA. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο Σωτήρας, αφού όλες οι παραλίες του Δήμου έχουν αδειοδοτηθεί πλήρως, με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εσωτερικών, κάτι που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εκμετάλλευσή τους και όπως είναι εύλογο, και στην άνοδο των εσόδων του Δήμου προς όφελος των Δημοτών.

Έγκριση για Σχέδιο Ανάπλασης της παραλιακής περιοχής Αγίας Θέκλας
Μία εξίσου σημαντική εξαγγελία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκατίας ήταν ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Σωτήρας για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σωτήρας υπέβαλε αίτημα για την εκπόνηση λεπτομερούς μελέτης για τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, κάτι που θα οδηγήσει στην στοχευμένη στρατηγικά ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Σωτήρας, αναμένεται να δημιουργηθούν στο παραλιακό μέτωπο δρόμοι, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, φωτισμοί, και άλλα.

Πολιτιστικό Κέντρο-Βιβλιοθήκη
Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Δήμου Σωτήρας για την ανέγερση πολιτιστικού κέντρου και βιβλιοθήκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτηση όπως ο Δήμος υποβάλει σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για να προετοιμαστούν οι αναγκαίες μελέτες τα σχέδια και λοιπά ή εκείνα που υπάρχουν, με βάση τα νέα δεδομένα, να υπάρξει η προσπάθεια και πιστεύω θα γίνει κατορθωτό, να συγχρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Νέος Δρόμος Φρενάρους-Σωτήρας
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, και στα έργα τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα εκ των οποίων είναι και ο δρόμος που ενώνει το γήπεδο φρενάρου με τη Σωτήρα, του οποίου το κόστος ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια.

“Κοκκινόγκρεμμος” – Υδροδότηση επαρχίας Αμμοχώστου
Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία σε έργα υποδομής κοινής ωφελείας για όλη την επαρχία, ο Πρόεδρος προχώρησε στις εξαγγελίες δίνοντας προτεραιότητα στα έργα κοινής ωφελείας που πρώτον επιλύεται οριστικά το διαχρονικό πρόβλημα υδροδότησης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου με την έναρξη του έργου «Κοκκινόγκρεμμος». Το έργο αποσκοπεί στην ικανοποίηση των υδρευτικών αναγκών στην Αγία Νάπα, Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα, έργο συνολικού κόστους 17 εκ ευρώ και δεύτερο το πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων επαρχίας Αμμοχώστου. Συνολικού κόστους 6.5 εκ Ευρώ.

Δρόμος Σωτήρας-Δερύνειας
Το 2016 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σχέδια για τον δρόμο Δερύνειας-Παραλιμνίου και θα ενταχθεί στους προϋπολογισμούς του 2017.


SotiraNews