Κωνσταντίνος Πετρίδης: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Εσωτερικών

Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ως ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, μετά την παραίτηση του Σωκράτη Χάσικου. Ο κ. Πετρίδης, μέχρι σήμερα ήταν Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ταυτόχρονα Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, ενώ βρέθηκε να διαχειρίζεται πολλά παραπάνω από τα καθήκοντά του στο εν λόγω αξίωμα.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ανέλαβε με μία πολύ μικρή ομάδα την Αναπτυξιακή Μεταρρύθμιση και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις ξένες επενδύσεις, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και έχτισε την πρώτη πύλη ανοιχτής διακυβέρνησης. Ακολουθούν μία σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα εφαρμοστούν συνδυαστικά με την λειτουργία των Υφυπουργείων. Όλα αυτά υπό την αίρεση βέβαια της Βουλής.

Είναι χαμηλών τόνων και δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο αν δεν παραστεί ανάγκη και την ίδια ώρα δεν φοβάται να εκφράσει την άποψή του ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να διαφέρει από την επίσημη κυβερνητική θέση.

Σύντομο βιογραφικό του Κωνσταντίνου Πετρίδη

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου του 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο – Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ.

Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: offsite.com.cy

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024