Εμπλοκή στην κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας

a 64 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3705 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Έντονες ανησυχίες προκαλεί στην ελεύθερη Αμμόχωστο η καθυστέρηση στην κατασκευή μαρίνας στην Αγία Νάπα. Περίπου δύο χρόνια μετά που ο Δήμος Αγίας Νάπας, επί δημαρχίας του αείμνηστου Αντώνη Τσόκκου, μετέφερε ρεύμα και νερό στον χώρο, ενώ κατασκευάστηκε και το βασικό οδικό δίκτυο, εντούτοις οι κατακευαστικές εργασίες δεν έχουν αρχίσει. Τις ανησυχίες επιτείνει και η εξέλιξη που σημειώθηκε στην περίπτωση της μαρίνας Λάρνακας, όπου το έργο φαίνεται να αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για το μέλλον της μαρίνας Αγίας Νάπας, ο δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως με βάση τις τελευταίες εξελίξεις που είχαν προκύψει γύρω από το θέμα, ο προσφοροδότης είναι υποχρεωμένος τον Απρίλιο του 2014 να αρχίσει τα κατασκευαστικά έργα. Εξ όσων γνωρίζει, πρόσθεσε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, η επενδύτρια εταιρεία εξακολουθεί να έχει επαφές με ξένους επενδυτές για τον σκοπό αυτό.

Όπως αποκάλυψε όμως ο κ. Καρούσος, φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα, το οποίο έγκειται στο εξής: Με την κρίση που σοβεί στην Κύπρο και την πτώση της αξίας των ακινήτων, το έργο δεν θεωρείται βιώσιμο για τον επενδυτή. Για τον σκοπό αυτό ο επενδυτής θα ζητήσει αναθεώρηση της συμφωνίας με το κράτος και επιπλέον συντελεστή δόμησης. Ο Δήμος Αγίας Νάπας, ανέφερε ο δήμαρχος, προτίθεται να ζητήσει από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων του επενδυτή, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των εργασιών.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια επένδυση πέραν των 230 εκατομμυρίων ευρώ που θα προσφέρει, κατά την κατασκευή της μαρίνας και αργότερα με τη λειτουργία της, πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και θα δώσει ανάσες στην οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Πάντως, σύμφωνα και με κτηματίες και επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιοχή Μακρόνησου – Αγίας Θέκλας, όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα Αγίας Νάπας, ενόσω υπάρχει στασιμότητα, όλα έχουν παγώσει στην περιοχή. Δηλαδή, κυρίως έχει παγώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κτημάτων και οικοπέδων στην πέριξ περιοχή, ακόμα και κατοικιών και διαμερισμάτων στη ζώνη πέριξ της μαρίνας που εκτείνεται από τα όρια της Αγίας Νάπας μέχρι τα όρια του Δήμου Σωτήρας.