Ο Δήμος Αγίας Νάπας διαφημίζει χώρο τέλεσης Πολιτικών Γάμων στην Αγία Θέκλα!

a 12 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2220 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του από την περασμένη Πέμπτη, ο Δήμος Αγίας Νάπας διαφημίζει “Νέο χώρο τέλεσης Πολιτικών Γάμων στην παραλία Αγίας Θέκλας”, σε μία παραλία η οποία ανήκει κατά το περισσότερο τμήμα της στην Δήμο Σωτήρας, ενώ ένα ανατολικό τμήμα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Η κίνηση αυτή δεν μπορούσε να μην περάσει απαρατήρητη, καθώς φαίνεται να δυναμιτίζει τα θεμέλια που χτίστηκαν όσον αφορά τη συνεργασία των δύο Δήμων, αλλά και να δημιουργεί έναν ίσως “αθέμιτο” ανταγωνισμό στον τομέα των πολιτικών γάμων, αφού τα δύο σημεία τέλεσης γάμων των δύο Δήμων βρίσκονται στην ίδια παραλία σε απόσταση λιγότερη των 30 μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Νάπας “Νέο χώρο τέλεσης Πολιτικών Γάμων δημιούργησε στην Αγία Θέκλα ο Δήμος Αγίας Νάπας με απώτερο στόχο τον εμπλουτισμό του γαμήλιου τουριστικού προϊόντος που προσφέρει έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερα ζευγάρια για να τελούν τον γάμο τους στην Αγία Νάπα.”

Η ιδιαιτερότητα του εν λόγου χώρου είναι ότι δίνει στο ζευγάρι την μοναδική ευκαιρία να τελέσει τον γάμο του πάνω στην χρυσή ΄Αμμο της Παραλίας Αγίας Θέκλας, ο οποίος χώρος έχει κατάλληλα διαμορφωθεί από τον Δήμο Αγίας Νάπας.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Σωτήρας ανακοίνωσε πρώτος από το 2012 στο ανατολικό τμήμα της παραλίας Αγίας Θέκλας, χώρο τέλεσης πολιτικών γάμων, σημείο το οποίο προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτορείων, κάτι που οδήγησε τον Δήμο Αγίας Νάπας να “αντιγράψει” την πετυχημένη αυτή κίνηση.

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του Δήμου Σωτήρας ήταν το πρώτο που ξεκίνησε το 2012 την τέλεση πολιτικών γάμων σε χώρους εκτός Δημαρχείων και ξενοδοχειακών μονάδων, κάτι που μέχρι τότε παρέμενε ανεκμετάλλευτο από τους υπόλοιπους Δήμους της Κύπρου, ενώ τα θετικά αποτελέσματα της κίνησης αυτής έδωσαν κίνητρο και στους υπόλοιπους Δήμος να δημιουργήσουν χώρους τέλεσης Πολιτικών Γάμων σε παραλίες και σε άλλες τοποθεσίες φυσικού κάλλους.

Παρά τον μεγάλο αριθμό Πολιτικών Γάμων οι οποίοι τελούνται ετήσια στον Δήμο Αγίας Νάπας (φτάνουν και ίσως ξεπερνούν τους 1000), και παρά τις αμέτρητες ξενοδοχειακές μονάδες που ο Δήμος διαθέτει και τις δεκάδες παραλίες, αλλά και τις 7 νέες τοποθεσίες που ο Δήμος δημιούργησε φέτος και τις περισσότερες από 29 τοποθεσίες που τα ίδια τα ξενοδοχεία διαθέτουν, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά και πως θέλησαν να “επέμβουν” και στο έργο του Δήμου Σωτήρας.

Ο Δήμος Σωτήρας, με μόλις δυόμισι χρόνια πείρας στον τομέα των Πολιτικών Γάμων και με το κατόρθωμα των εκατοντάδων γάμων που έχει καταφέρει να τελέσει χωρίς καμία ξενοδοχειακή υποδομή, φαίνεται πως θα έχει σοβαρότατο αντίκτυπο από ένα μεγάλο ανταγωνιστή, όπως η Αγία Νάπα.

Επίσης, αναμένεται να διαφανεί το πως θα εξελιχτούν οι σχέσεις των δύο Δήμων αφού μέχρι σήμερα υπήρξαν άψογες σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε επίπεδο εκδηλώσεων, σχεδιασμών αλλά και συλλογικών αποφάσεων.

Εν κατακλείδι να αναφερθεί ότι το δυτικό τμήμα της παραλίας της Αγίας Θέκλας ανήκει στον Δήμο Αγίας Νάπας και είναι η μόνη παραλία παγκύπρια που χωρίζεται σε δύο Δήμους, διοικητικά αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης των κρεβατιών και των ομπρελών!

SotiraNews