Η οριζόντια θα μειώσει την αποχή από τις εκλογές

a 8 Ειδήσεις, Κυβέρνηση
Η οριζόντια ψηφοφορία θα συμβάλει στη μείωση της αποχής και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής του Πολίτη, αναφέρει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέσα στα πλαίσια των όρων εντολής του Γραφείου για την ενθάρρυνση του ενεργού πολίτη και ειδικότερα των νέων.

a 992 Ειδήσεις, Κυβέρνηση

Η οριζόντια ψηφοφορία, συνεχίζει το Γραφείο του Επίτροπου Εθελοντισμού, θα ενδυναμώσει και τη δυνατότητα του πολίτη να μπορεί να ψηφίζει τους αξιότερους.

«Η αποχή είναι μείωση της Δημοκρατίας και για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη θα πρέπει να εφαρμόσουμε εργαλεία με τα οποία η συμμετοχή του πολίτη είναι αποτελεσματική, δίκαιη και συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και των θεσμών.

Όλες οι έρευνες αναδεικνύουν την έντονη επιθυμία του πολίτη για την εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας και επίσης σημαντικά ευρήματα είναι ότι με την εφαρμογή της θα μειωθεί η αποχή. Μέσα στα πλαίσια της αλλαγής του Εκλογικού Νόμου, είναι η ευκαιρία να εφαρμοστεί σε πρώτο στάδιο η μερική οριζόντια ψηφοφορία.

Πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν οι τρόποι και υπάρχουν καλά παραδείγματα από άλλες χώρες, όπου δεν θα δημιουργούν οποιεσδήποτε στρεβλώσεις στα αποτελέσματα των εκλογών» σημειώνει ο Επίτροπος Εθελοντισμού.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος