Δεν περνούν από αλκοτέστ οι πιλότοι



Λευκωσία: Οι πιλότοι όπως και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος δεν περνούν από οποιονδήποτε έλεγχο αλκοτέστ πριν από κάθε πτήση. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο και δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών. Υποδεικνύοντας, παράλληλα, ότι την ευθύνη για την υγεία και ικανότητα των πληρωμάτων πτήσης έχουν οι αεροπορικές εταιρείες που εκδίδουν σχετικά ενημερωτικά εγχειρίδια.

Με πέντε χρόνια, περίπου, καθυστέρηση, το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε σχετικά τη Βουλή, κατόπιν ερώτησης που κατέθεσε, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, στις 30/10/2012 ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Η απάντηση του Υπουργείου διαβιβάστηκε στη Βουλή μόλις την 1η/3/2017 και σύμφωνα μ’ αυτή, στα εγχειρίδια που εκδίδουν οι αεροπορικές εταιρείες και εγκρίνονται από τις εποπτικές Αρχές, γίνεται αναφορά στο επιτρεπόμενο επίπεδο αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό πριν από κάθε πτήση καθώς και ο χρόνος που μεσολαβεί πριν την πτήση όπου επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ.

Στην απάντησή του, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρεται και στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (EU OPS) που δίνει το δικαίωμα στις αεροπορικές εταιρείες να απαγορεύουν την επιβίβαση οποιουδήποτε προσώπου που μπορεί να θέσει το αεροσκάφος και τους επιβαίνοντες σε κίνδυνο.

Απο το Υπουργείο Μεταφορών στάλθηκε στη Βουλή, επίσης, με μεγάλη καθυστέρηση, απάντηση και σε δεύτερη ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη που υποβλήθηκε στις 25/9/2013. Ο βουλευτής ζήτησε την ενημέρωση της Βουλής για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία της φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

Βεβαίως, μέχρι να δοθεί η απάντηση, η επιστολή του Υπουργείου φέρει ημερ. 1/3/2017, οι περιορισμοί που υπήρχαν, έχουν εκλείψει. Σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να εκτελούν πτήσεις από τη Λάρνακα και την Πάφο προς οκτώ αεροδρόμια στη Ρωσική Ομοσπονδία και συγκεκριμένα προς Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη, Αικατερίνμπουργκ, Σότσι, Σαμάρα, Κράσνονταρ, Καζάν και Μούρμανσκ, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες που καθορίζονται από τη ρωσική πλευρά μπορούν να εκτελούν πτήσεις από οποιοδήποτε αεροδρόμιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς τη Λάρνακα και την Πάφο.

Πηγή: philenews

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024