Αιχμές Προέδρου Χιστόφια για το ποδόσφαιρο στην εκδήλωση της Ν. Σαλαμίνας

a 61 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 61 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σοβαρές αιχμές για την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μιλώντας, χθες βράδυ, σε εκδήλωση, για την εξηκοστή-τέταρτη επέτειο, του σωματείου Νέα Σαλαμίνα, στη Λάρνακα, ο πρόεδρος Χριστόφιας έκανε λόγο για εξυπηρέτηση οικονομικών, μικροκομματικών και άλλων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και πρόσθεσε ότι ο αθλητισμός αντικρίζεται όλο και περισσότερο ως εμπορικό προϊόν προς εκμετάλλευση… 

Μίλησε ακόμη για στημένα παιγνίδια και για φαινόμενα που εκτροχιάζουν τον αθλητισμό από το σωστό κοινωνικό του ρόλο, υποδαυλίζουν τον φανατισμό και τα πάθη και υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη οι ηγήτορες των πρωταθλημάτων και, προπάντων – όπως είπε – η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, να κρίνουν και να αποφασίζουν με τρόπο αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις σε βάρος των όποιων Σωματείων ή και παραγόντων.

Για την Ν.Σαλαμίνα
“Οσο η Κύπρος παραμένει μοιρασμένη και υπό κατοχή, όσο οι προσπάθειες για λύση και επανένωση συνεχίζονται, τα προσφυγικά σωματεία παραμένουν φάροι μνήμης και ελπίδας για επιστροφή”, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας στην εκδήλωση για την 64η επέτειο από την ίδρυση του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν σπορά της τύχης, αλλά γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη της εποχής να σπιτώσει κατά την έκφρασή του, τους κυνηγημένους για τα πολιτικά τους φρονήματα, αθλητές και παράγοντες της πόλης του Ευαγόρα και ολόκληρης της επαρχίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Σαλαμίνα ιδρύθηκε για να προσφέρει προοπτική και όραμα σε εκατοντάδες νέους της Αμμοχώστου μέσα στο κλίμα φανατισμού και μισαλλοδοξίας που είχε μεταφερθεί στην κυπριακή κοινωνία και τον αθλητισμό της Κύπρου από την Ελλάδα του εμφυλίου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ