Παραδοσιακό γλέντι απόψε στη Σωτήρα

blogger image 1523136025

Διεξάγεται απόψε η κεντρική βραδιά του 2ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ Σωτήρας με το καθιερωμένο Παραδοσιακό Γλέντι που θα στηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ξεκινάει στις 8:00. Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά το παραδοσιακό σχήμα “Οι Λας” υπό τη διεύθυνση του Λουκά Ζυμαρά, ενώ παροδιακοί ποιητάρηδες θα διαγωνιστούν για τα καλύτερα τσιαττιστά.

Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση παλιάς φωτογραφίας της Σωτήρας αλλά και περίπτερα με επίδειξη περισσότερων από δέκα παραδοσιακών επαγγελμάτων.
Επίσης, ο Δήμος Σωτήρας έχει προσκαλέσει όλα τα Οργανωμένα Σύνολα να συμμετάσχουν στο παραδοσιακό γλέντι συμμετέχοντας στην ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων, ενώ όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα ενισχύσουν τα ταμεία των συμμετεχόντων Οργανωμένων Συνόλων. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος δείχνει ότι κύριο μέλημά του δεν είναι η αποκόμιση κέρδους, αλλά να δοθεί η ευκαιρία σε Φιλανθρωπικά και Εθελοντικά Σύνολα να ενισχύσουν τα ταμεία τους μέσα από την παράλληλη προβολή της κυπριακής μας παράδοσης καν κληρονομιάς.
Κύριος ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κύριος Νίκος Κουγιάλης, ενώ όλες οι εκδηλώσεις του Β´ Παραδοσιακού Φεστιβάλ τελούν υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με την στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

blogger image 1523136025