Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος στην Αγία Νάπα για τα Θεοφάνεια

CEB15 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε στην εκκλησία της Παναγίας στην Αγία Νάπα, ο επίσημος εορτασμός για την εορτή των Θεοφανείων, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

CEB15 11 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειο και τον Χωρεπίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, οι Αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας, βουλευτές όλων των κομμάτων και πλήθος κόσμου.

CEB16 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή προς το λιμανάκι της Αγίας Νάπας όπου πραγματοποιήθηκε η βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων. Στη πομπή συμμετείχαν η φιλαρμονική και άγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Στρατιωτικής και της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο η βράβευση τόσο του κολυμβητή που πρώτος ανέσυρε τον Σταυρό από τη θάλασσα, όσο και των υπολοίπων ατόμων που βούτηξαν στην παγωμένη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό.

CEB17 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα των Θεοφανείων και κυπριακοί και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον μουσικοχορευτικό Όμιλο του Δήμου Αγίας Νάπας.