Ιωνάς: Δώστε τέλος στον κύκλο των θανατηφόρων δυστυχημάτων

Την έκκληση προς όλους να βάλουν ένα στοίχημα με τον εαυτό τους ότι θα δώσουν ένα τέλος στον κύκλο των θανατηφόρων δυστυχημάτων, τα οποία το 2015, μέχρι σήμερα, έχουν φθάσει τον αριθμό των 42 με 44 νεκρούς, ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι είχαν καταγραφεί 33 θανατηφόρες συγκρούσεις με 34 νεκρούς, απεύθυνε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Αστυνομίας, ο Ι. Νικολάου είπε πως η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προειδοποιεί και διενεργεί σε τακτική βάση ελέγχους για εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας, που αποδεδειγμένα εάν παραληφθούν από τον οδηγό, συνιστούν τα βασικότερα αίτια για τις τροχαίες συγκρούσεις.

«Όμως, όσα μέτρα και εάν ληφθούν, η έλλειψη εμπειρίας, η ανεπαρκής κρίση σε θέματα κυκλοφορίας, η τάση για επίδειξη, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, είναι αποδεδειγμένα κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης δυστυχημάτων και ειδικότερα στους νέους μας», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «η δραστική και άμεση υιοθέτηση νέων μέτρων, για πρόληψη και εξάλειψη της μεγάλης αυτής μάστιγας, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση», για να προσθέσει πως «η ανησυχία και ο προβληματισμός μας για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό θυμάτων από τροχαίες συγκρούσεις γίνονται εντονότερα και γι’ αυτό έχουμε εντατικοποιήσει συνολικά τις προσπάθειες μας για διαρκή διερεύνηση και διεύρυνση των τρόπων αντιμετώπισης του φαινομένου».

«Δεν εφησυχάζουμε ποτέ, όμως, η ανάγκη για επίδειξη σωφροσύνης στους δρόμους είναι επιτακτική, αφού ενδεικτικά μόνο εντός του τελευταίου εικοσιτετραώρου σημειώθηκαν 15 τροχαίες συγκρούσεις με εννέα συνολικά τραυματίες στους κυπριακούς δρόμους, και χθες έχασε τη μάχη με τη ζωή άλλος ένας νεαρός μοτοσικλετιστής που δεν έφερε κράνος», ανέφερε.

Καταληκτικά είπε πως «τα δυσάρεστα αυτά στατιστικά στοιχεία καθιστούν απαραίτητη τη γενική συστράτευση και κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας στον αγώνα μας, για επιμόρφωση και συμμόρφωση των υφιστάμενων και ειδικότερα των νέων οδηγών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Στα 680 ευρώ το όριο πείνας για τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα

Το όριο της πείνας για μια τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα είναι από τις 30 Απριλίου,…

8 Μαΐου, 2024

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες

Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες σύμφωνα με τα συμπεράσματα…

8 Μαΐου, 2024

Λάρνακα: Υπό κράτηση τρία πρόσωπα που προσπάθησαν να καταστρέψουν οικία με εκρηκτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 32,…

8 Μαΐου, 2024

Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για επίθεση και κατοχή όπλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό των TSAMPRATZE GKIORGKI, 18 ετών και NIKOLOZI KOBIAZVILI 30…

8 Μαΐου, 2024

Ελπίδα Ολγκίν οι ηγέτες να «ακούσουν τους πολίτες» – Επανέλαβε τον εαυτό του ο Τατάρ

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο θα μπορέσουν «να ακούσουν τους…

8 Μαΐου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Η Παιδική Λέσχη παρουσιάζει το παραμύθι «Το Σπιρτόκουτο»

Αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας, φιλοξενεί τη…

8 Μαΐου, 2024