Ο Υπουργός Παιδείας και μαθητές του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου σε μαθητική έκθεση ζωγραφικής στον Δήμο Σωτήρας

a2 9 Νέα Αμμοχώστου
a2 29 Νέα Αμμοχώστου

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας Αμμοχώστου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, διοργάνωσε Μαθητική Έκθεση Ζωγραφικής όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Επαρχίας Αμμοχώστου με θέμα: «Γνωρίζω, δεν ξεχνώ, διεκδικώ».

Στην έκθεση συμμετείχαν και τα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μαθητές από την κατεχόμενη Καρπασία, καθώς και ο καθηγητής τέχνης, κ. Φάνης Σεργίου ο οποίος φιλοτέχνησε την αφίσα του διαγωνισμού και είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας.

“Η έκθεση, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας και έχει ως θέμα το τρίπτυχο: «Γνωρίζω, δεν ξεχνώ, διεκδικώ». Θεωρώ πολύ εύστοχη και επιτυχημένη την επιλογή του θέματος της έκθεσης, αφού αποτελεί έναν από τους στόχους υπό έμφαση, που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη φετινή χρονιά 2013-14. Αναμφίβολα, συνέχισε ο κ. Κενεβέζος, η καλλιτεχνική δημιουργία είναι μια μορφή έκφρασης, η οποία παρέχει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να αποτυπώσουν ή να ερμηνεύσουν με το δικό τους τρόπο εικόνες από τον γύρω τους κόσμο, δημιουργώντας ιστορίες και εκφράζοντας συναισθήματα. Μέσω της τέχνης, οι καλλιτέχνες στέλλουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία και στον κόσμο. Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της επαρχίας Αμμοχώστου, περιλαμβανομένων και των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, έχουν εμπλακεί σε μία δημιουργική διαδικασία στέλλοντας, μέσω της τέχνης, τα δικά τους μηνύματα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας με ειρηνικά μέσα και στη βάση της εφαρμογής των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου.

Στην έκθεση συμμετείχαν: το Δημοτικό και το Γυμνάσιο-Λύκειο Ριζοκαρπάσου με 10 συνολικά αξιοθαύμαστα έργα τέχνης, τα Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικά Σωτήρας, το Δημοτικό Σχολείο του Δάσους άχνας, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου-Βρυσούλων-Αχερίτου, τα Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικά Δερύνειας, το Δημοτικό Φρενάρους, το Β’ Δημοτικό Παραλιμνίου, το Xenion Highschool, το Λύκειο Παραλιμνίου, το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας (Σωτήρας-Δερύνειας) και οι Τεχνικές Σχολές Αυγόρου και Παραλιμνίου.

Η επιλογή των έργων έγινε μετά από ενδοσχολικό διαγωνισμό στον οποίο επιλέγηκε ένα έργο από κάθε τάξη (από κάθε έτος) των σχολείων.

a 114 Νέα Αμμοχώστου

a1 14 Νέα Αμμοχώστου