Συζητούν το άνοιγμα του Βαρωσιού

a 155 Ειδήσεις
a 4271 Ειδήσεις

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η επιτροπή αποζημιώσεων σχετικά με αιτήσεις που αφορούν ακίνητα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η επιτροπή έχει μαζέψει μέχρι σήμερα 450 αιτήσεις για το Βαρώσι και τις έχει αρχειοθετήσει, ενώ τ/κ κύκλοι αναφέρουν ότι κάποια νέα οδηγία έχει φτάσει στα μέλη της επιτροπής σχετικά με τον χειρισμό τέτοιων ακινήτων.

Μέχρι σήμερα η επιτροπή έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεφορτωθεί αιτήσεις που αφορούν το Βαρώσι, αλλά εσχάτως η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Την ίδια ώρα το «ανώτατο δικαστήριο» αποφεύγει να ανακοινώσει την απόφασή του για την υπόθεση Ανδρ. Λόρδου και τις διεκδικήσεις του Εβκάφ. Το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» για παρασκηνιακή μεσολαβητική εμπλοκή της Κομισιόν σχετικά με το Βαρώσι επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Κασουλίδης επιβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων βρίσκεται υπό συζήτηση έναντι του αεροδρομίου στην Τύμπου. Τεχνική επιτροπή υπό τον Στέφαν Φούλε θα αναλάβει να συζητήσει με Άγκυρα και Λευκωσία αυτή τη φόρμουλα ΜΟΕ. Πάντως, πληροφορίες από τα κατεχόμενα δεν αποκλείουν, σε περίπτωση ναυαγίου, το Βαρώσι τελικά να ανοίξει υπό τ/κ διοίκηση.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»