«Έφοδος» τεράστιων αραχνών σε οικία στο Παραλίμνι

CEB11 3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB11 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ενώπιον ενός τρομακτικού θεάματος βρέθηκαν τα μέλη οικογένειας από την Λευκωσία όταν επισκέφθηκαν το εξοχικό τους στην περιοχή Kάππαρη στο Παραλίμνι αφού διαπίστωσαν πως σε αυτό, είχαν πλέον κατοικοεδρεύσει… υπερμεγέθεις ταραντούλες (φώτο). Μάλιστα όπως καταγγέλλεται, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην οικία της οικογένειας εμφανίζονται οι τρομακτικές αράχνες, αφού προ τριμηνίας βρέθηκαν ξανά ενώπιον του ίδιου θεάματος.

CEB1 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όπως καταγγέλλει μέλος της οικογένειας, για την εμφάνιση των εν λόγω ταραντούλων- οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως δεν ενδημούν στην Κύπρου- έχουν ενημερωθεί πολλάκις τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου Παραλιμνίου όσο και οι υγειονομικές υπηρεσίες- χωρίς ωστόσο να υπάρξει η όποια ανταπόκριση. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη της οικογένειας, από λειτουργό του Δήμου, τους μεταφέρθηκε ότι το πρόβλημα δεν ανήκει στον Δήμο αλλά στην οικογένεια, η οποία όφειλε να προχωρήσει σε ψεκασμό της περιοχής για καταπολέμηση των αραχνών.

Οι καταγγέλλοντες εκτιμούν ότι η εμφάνιση του σπάνιου αυτού είδους αράχνης στην περιοχή δεν είναι άσχετη με τη λειτουργία εκεί κοντά ενός  pet shop το οποίο φαίνεται ότι πωλούσε αράχνες και άλλα ερπετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση των αραχνών έχει συζητηθεί στην περιοχή με τους κατοίκους να εκφράζουν την  έντονη ανησυχία τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τμήματος Δασών, Χάρη Νικολάου, η συγκεκριμένη ταραντούλα ανήκει στο είδος Chaetopelma olivaceum. Στην Κύπρο μπορεί να συναντήσει κανείς δυο είδη ταραντούλων που ανήκουν στο συγκεκριμένο είδος. Σημειώνεται ότι και τα 2 είδη είναι δηλητηριώδη αλλά το δηλητήριό τους δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Το τσίμπημά τους μοιάζει με το τσίμπημα σφήκας ενώ συστήνεται η χορήγηση ειδικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση του τσιμπήματος.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ