Απειλούν με δυναμικά μέτρα οι αγελαδοτρόφοι

a 32 Ειδήσεις
a 7515 Ειδήσεις
Εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις των αγελαδοτρόφων, μετά την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – αιγοπροβατοτρόφων για την ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στην παρασκευή του χαλουμιού. Οι αγελαδοτρόφοι καλούν την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις, απειλώντας μάλιστα με δυναμικά μέτρα… 

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, οι αγελαδοτρόφοι κατέστησαν σαφές ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει κανονικά στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας απόφασής της για καθορισμό ποσοστών γάλακτος στο χαλλούμι, θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα.

Όπως αναφέρουν οι αγελαδοτρόφοι, η εφαρμογή της απόφασης Κυβέρνησης – αιγοπροβατοτρόφων θα επηρεάσει αρνητικά τον τομέα της γαλακτοκομίας και γενικά την Εθνική Οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση που λήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, την περίοδο Δεκέμβρη-Ιούνη το χαλούμι θα περιέχει ποσοστό τουλάχιστον 35% αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ την περίοδο Ιούλιου-Νοεμβρίου, το ποσοστό θα φτάνει το 23%.

Κατά των Αγροτικών Οργανώσεων

Ως πρώτο μέτρο, οι αγελαδοτρόφοι αποφάσισαν όπως αποχωρήσουν από μέλη των Αγροτικών Οργανώσεων οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενέργησαν πίσω από την πλάτη τους με αποτέλεσμα οι ενέργειες και οι πράξεις τους να πλήττουν τον κλάδο τους.

«Προχώρησαν από μόνοι τους και πραγματοποίησαν συνάντηση ή/και συναντήσεις με την Κυβέρνηση εν τη απουσία των αγελαδοτρόφων κατά τις οποίες πάρθηκαν και αποφάσεις που τα αποτελέσματά τους θα πλήξουν αρνητικά τον τομέα της αγελαδοτροφίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι αγελαδοτρόφοι

Πηγή: SigmaLive