Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις στην τιμή του γάλακτος

Δικαιολογημένη θεωρεί ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, την αύξηση που αναμένεται σε τιμές βασικών αγαθών, όπως το ψωμί και το κρέας, όχι όμως και στο γάλα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλετράρης είπε πως υπάρχει αύξηση στις τιμές των σιτηρών και των ζωοτροφών λόγω της μεγάλης ανομβρίας στις ΗΠΑ αλλά και στη Ρωσία, “οπόταν, παγκοσμίως οι τιμές των ζωοτροφών και των σιτηρών, ειδικά της σόγιας, έχουν ανεβεί πάρα πολύ”.

“Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι παροδικό και δεν θα διαρκέσει”, είπε ο Υπουργός, ενώ όσον αφορά τις αυξήσεις στο γάλα, επέρριψε τις ευθύνες στην παγκύπρια οργάνωση αγελαδοτρόφων, “η οποία θα έλεγα αυτή τη στιγμή ελέγχει πλήρως την αγορά, έχοντας μια δεσπόζουσα θέση και ένα ποσοστό πέραν του 70% και ισχυρίζεται ότι υπάρχει έλλειψη στην αγορά”.

Ο Σοφοκλής Αλετράρης είπε πως δεν υπάρχει έλλειψη γάλακτος στην αγορά και ότι “είναι εκ του πονηρού αυτοί οι ισχυρισμοί” και πως “η οργάνωση των αγελαδοτρόφων αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές, προφασιζόμενη αυξήσεις των κόστων παραγωγής τους”.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει αναφορές ότι κλείνουν μονάδες αφαλάτωσης λόγω οικονομικής κρίσης, ο Υπουργός Γεωργίας διέψευσε οποιαδήποτε τέτοια δημοσιεύματα, λέγοντας πως “είναι εντελώς ανυπόστατα και αναληθή” και ξεκαθάρισε ότι, απλά οι μονάδες αφαλάτωσης έχουν μπει σε εφεδρεία γιατί υπάρχει αρκετό νερό στα φράγματα.
“Οι αφαλατώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ανά πάσα στιγμή”, είπε ο κ.Αλετράρης και πρόσθεσε πως “υπάρχει αυτή τη στιγμή αρκετό νερό στα φράγματα το οποίο διυλίζουμε μέσω των διυλιστηρίων και δίνουμε πόσιμο νερό”.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως γίνεται μια πολύ σωστή διαχείριση, σημειώνοντας ότι οι αφαλατώσεις έχουν κατασκευαστεί για να μπορούν να καλύψουν όλη τη ζήτηση, “έστω και αν δεν υπάρχει μια σταγόνα” και πως “δεν θα ξαναβιώσουμε ποτέ ξανά το καλοκαίρι του 2008 με τις περικοπές”.

Πηγή: SigmaLive

Ροη Ειδησεων

Ο Πρωταράς φιλοξενεί το πρώτο Cyprus Street Soccer

Το 1ο Cyprus Street Soccer Powered by Cablenet είναι εδώ! Η εταιρεία Game On Pro…

2 Ιουλίου, 2024

Χρίστος Ζαννέττου: Δεν τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, βάσει της σχετικής με το πιο πάνω θέμα γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας,…

2 Ιουλίου, 2024

Νέα καταγγελία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου – Κλάπηκαν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα €450.000

Στη διερεύνηση νέας καταγγελίας που αφορά στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ προχωρά η Αστυνομία,…

2 Ιουλίου, 2024

Πραγματοποιηθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των 32 νέων Ανώτατων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων

Πραγματοποιηθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των 32 νέων αξιωματικών αποφοίτων των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο…

2 Ιουλίου, 2024

Το Προεδρικό έγινε το πρώτο κυβερνητικό κτήριο μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές

Το Προεδρικό Μέγαρο μετατράπηκε σε πρώτο κυβερνητικό κτήριο μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές στην Κύπρο και…

2 Ιουλίου, 2024

Επιστρέφουν οι Κύπριοι μαθητές που αποκλείστηκαν στην Ελβετία

Στο Μιλάνο για να ξεκινήσουν την επιστροφή τους στην Κύπρο βρίσκονται οι 65 μαθητές και…

2 Ιουλίου, 2024