Διάλεξη για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και τον ρόλο των γονιών στη Σωτήρα

a1
a1 49

Διάλεξη με θέμα “Ψυχική Ανθεκτικότητα Παιδιών και ο Ρόλος των Γονιών” διοργανώνεται την Παρασκευή, 3 Απριλίου, στις 6:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Εισηγήτρια η Κλινική Ψυχολόγος, Δρ. Δώρα Παπαγεωργίου.

Η Διάλεξη τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σωτήρας

Η Ψυχική Ανθεκτικότητα των Παιδιών

Η Ψυχική ανθεκτικότητα έχει αποτελέσει τις τελευταίες δεκαετίες το επίκεντρο πολλών ερευνών. Ανθεκτικότητα σημαίνει ότι μπορούμε όταν εμφανίζονται οι αντιξοότητες, το άγχος ή το τραύμα, μπορεί να κυριευτούμε από θυμό, θλίψη και πόνο, αλλά θα είμαστε σε θέση να παραμείνουμε λειτουργικοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Η ψυχική ανθεκτικότητα βοηθά και προστατεύει:
– από διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος,
– από το να πέφτει κάποιος θύμα εκμετάλλευσης ή εκφοβισμού ή κακοποίησης,
– το άτομο να μπορεί να διαχειριστεί πιθανά τραύματα,
– Από το να χάνει την αυτοεκτίμηση του, τη θετικότητα και την αισιοδοξία του,

Τέλος είναι βασική προϋπόθεση για να έχει κάποιος κίνητρο για μάθηση.

Ένας από τους σημαντικούς προστατευτικούς παράγοντες είναι οι γονείς. Ο ρόλος των γονιών στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας στα παιδιά είναι τεράστιας σημασίας.

Η Δρ. Δώρα Παπαγωργίου:

Η Δώρα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο χωριό Καζάφανι της επαρχίας Κερύνειας. Είναι έγγαμη και έχει μια κόρη. Έχει μεταπτυχιακό στη Κλινική Ψυχολογία στη Γαλλία και στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση στην Αγγλία.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση στη συνέχεια ως λειτουργός ευημερίας και οικογενειακός σύμβουλος στις Κοινωνικές υπηρεσίες.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ειδικής Εκπαίδευσης.
Έχοντας σαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνεχή και σφαιρική ενδυνάμωση του ατόμου ασχολείται με την εφαρμογή βιωματικών εργαστηρίων σε τάξεις, διαλέξεις και εργαστήρια σε γονείς.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας Παιδιάτρων Κύπρου και της Παγκύπριας Σχολής Γονέων.
Συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, με το European University και το Cyprus College, ως εκπαιδευτής για θέματα που αφορούν της εκπαίδευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με θέμα: «Ανατρέφω σωστά το παιδί μου», το οποίο απευθύνεται σε γονείς και το βιβλίο «Διαχείριση Τάξης» το οποίο απευθύνεται απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς.

Πληροφορίες: 23821416, culture@sotira.org.cy

SotiraNews