Προγραμματίζει βολές ο κατοχικός στρατός στη νεκρή ζώνη κοντά στη Δερύνεια

CEB1 93 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 879 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου

Στις 8,9 και 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν εκ νέου βολές του τουρκικού κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη κοντά στη Δερύνεια, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τα Ηνωμένα Εθνη ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «φαίνεται ότι η έντονη γραπτή διαμαρτυρία που εκδόθηκε την Κυριακή από το Δήμο Δερύνειας αναφορικά με τις εκρήξεις που ακούγονταν το Σαββατοκύριακο στη περιοχή μας, είχε αποτελέσματα. Σήμερα ενημερωθήκαμε γραπτώς από τα Ηνωμένα Εθνη ότι στις 8, 9 και 13 Φεβρουαρίου θα συνεχιστούν οι βολές αντιαρματικών όπλων από τον τουρκικό κατοχικό στρατό».

Πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του Α και Β Δημοτικού Σχολείου και δημόσιου νηπιαγωγείου που βρίσκονται κοντά στη νεκρή ζώνη. Οι δύο διευθυντές μας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει έντονη ανησυχία των γονέων αλλά και των παιδιών από τις εκκωφαντικές εκρήξεις που ακούγονταν το Σάββατο και χθες Κυριακή, από την περιοχή Μοναστηράκι, δίπλα από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας, λόγω βολών του τουρκικού κατοχικού στρατού».

Ανέφερε επίσης ότι «επιβεβαίωση για ανησυχία των μαθητών και των γονέων τους είχαμε και από τα μέλη του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Β Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας, με τα οποία συναντηθήκαμε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης είπε πως «κάθε έξι μήνες ανανεώνεται η θητεία της Ουνφικύπ στην Κύπρο με αποτέλεσμα ορισμένα άτομα να αποχωρούν. Ο Δήμος προσπαθεί να έχει συναντήσεις με τους νέους αξιωματούχους της Δύναμης που βρίσκεται στη περιοχή μας προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της γειτνίασης μας με τη νεκρή ζώνη».

Ωστόσο, σημείωσε «μέχρι να ενημερωθούν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις ευαισθησίες των δημοτών, οι νέοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών περνά ο καιρός, γίνεται νέα ανανέωση της θητείας της Δύναμης, με αποτέλεσμα κάποια άτομα πάλι να αντικαθίστανται. Αυτό αποτελεί αρνητικό αντίκτυπο τόσο για το Δήμο όσο και για τους δημότες της Δερύνειας, αφού δεν υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση για ειδικά θέματα όπως είναι οι ασκήσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού».

Πηγή: ΚΥΠΕ