Προκλήσεις Τούρκων: Βολές με πραγματικά πυρά στο Φαρμακονήσι

tourkoi2 Ειδήσεις, Τουρκία
tourkoi2 Ειδήσεις, Τουρκία

Το πλοίο «Κουσάντασι» έκανε βόλες δύο μίλια ανατολικά από το ελληνικό νησί – Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ το τουρκικό σκάφος έχει πλέον αποχωρήσει από το σημείο

Σε νέα πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η Τουρκία καθώς τουρκικό πολεμικό σκάφος έκανε βολές δύο μίλια από το Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το militaire.gr, στο θάλαμο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων επικρατεί αναβρασμός, ενώ το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς οι Τούρκοι δείχνουν να επιμένουν στο να στήσουν ένα νέο σκηνικό στο πρότυπο των όσων συνέβησαν στα Ίμια το 1996, συντηρώντας το βρώμικο και ανιστόρητο παιχνίδι της πρόκλησης.

Σημειώνεται πως τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παραβρίσκεται στη Διάσκεψη Ασφαλείας που γίνεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ στην ίδια διάσκεψη συμμετέχουν τόσο ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: sigmalive.com