Αποκαλυπτήρια προτομής Τάσσου Παπαδόπουλου

Με ιδιαίτερη αναφορά στο ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου στις 7 Απριλίου, σαν σήμερα, του 2004 πριν το δημοψήφισμα, άρχισε την ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και γιος του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας στα εγκαίνια Λεωφόρου και Πάρκου προς τιμήν του και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στο Δήμο Πάφου… 

Εάν ο Τάσσος Παπαδόπουλος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Κύπρο του 2012, θλίψη και προβληματισμό θα του προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τόπος και ο λαός μας, ανέφερε.

”Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 8 χρόνια, ο Τάσσος Παπαδόπουλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είδε μπροστά στα μάτια του όλη του τη ζωή. Είδε τις αγωνίες, τις πίκρες, τα βάσανα, τις αδικίες που πέρασε ένα κράτος και ένας ολόκληρος λαός για 44 χρόνια”.

Βίωσε, συνέχισε, την υπερηφάνεια που κάθε Ελληνας Κύπριος αισθανόταν για την επικειμένη ένταξη μας στην ΕΕ, αλλά κυρίως, ένιωσε την αγωνία που ένιωθε κάθε πατέρας και κάθε παππούς για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών του σε αυτό το πολύπαθο νησί.

”Και στην ερώτηση αν «μπορούμε να αποδεχτούμε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων και τη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας;» απάντησε με ένα λιτό αλλά ηχηρό «ΟΧΙ». Και δικαιώθηκε. Δικαιώθηκε, όχι μόνο από το λαό, αλλά και από την ιστορία”.

Εάν ο Τάσσος Παπαδόπουλος, είπε, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Κύπρο του 2012, θλίψη και προβληματισμό θα του προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τόπος και ο λαός μας.

Το Κυπριακό, πρόσθεσε, παραμένει άλυτο και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, έρμαια στις βουλές και στις διαθέσεις των Ηνωμένων Εθνών και του εντεταλμένου τους.

Η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, που ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέτυχε και παρέδωσε, συνέχισε, βρίσκεται δυστυχώς ενταφιασμένη και στη θέση της επανέρχεται μια ακόμα χειρότερη εκδοχή του απορριπτέου σχεδίου Ανάν, με το μανδύα της «κυπριακής ιδιοκτησίας» λύσης.

Κι όλα αυτά, ανέφερε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της διακοπής της διεκδικητικής πολιτικής και της σωστής διαχείρισης του «Οχι» και της εφαρμογής της πολιτικής της λεγόμενης «ευελιξίας» και των «γενναιόδωρων προσφορών», χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς όφελος για την πλευρά μας.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ”το ίδιο καταθλιπτική” την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, που έχει εξελιχθεί σε μια θλιβερή συλλογή συνεχών υποβαθμίσεων, οι οποίες κατέστησαν το κράτος μας ουραγό, αδύναμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ”και, κυρίως, αδύναμο να εφαρμόσει την κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική που για χρόνια εφάρμοζε προς όφελος των συμπολιτών μας”.

Η σημερινή κατάσταση στον τόπο μας δεν απαιτεί απελπισία αλλά δράση, ανέφερε ο γιος του τέως Προέδρου και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, κάνοντας λόγο σε δράση η οποία να βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλου, που να χαρακτηρίζεται από διορατικότητα και αποφασιστικότητα και να θέτει ενώπιον του λαού επιλογές και όχι εκβιαστικά διλήμματα.

Δράση που να δίνει, συνέχισε, ελπίδα και προοπτική στον Κυπριακό Ελληνισμό, να εκφράζει το όραμα και το στόχο για μια Κύπρο ευημερούσα και ισχυρή και πάνω απ’ όλα απελευθερωμένη.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ανέφερε, μέσα στην πλούσια σε προσφορά ζωή του, έδωσε πάρα πολλά και ζήτησε από όλους εμάς μονάχα ένα πράγμα, ”να υπερασπιστούμε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας. Ας το πράξουμε λοιπόν”.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους της οικογένειάς του προς το Δήμο Πάφου για την ομόφωνη απόφασή τους να τιμήσουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον αλύγιστο – όπως είπε – ηγέτη του Κυπριακού Ελληνισμού, τον ακούραστο υπηρέτη των διαχρονικών αρχών και αξιών που συμβολίζει το δοκιμαζόμενο έθνος μας. Σημείωσε δε ότι ο τέως Πρόεδρος τιμάται στην Πάφο της δημοκρατίας και της αντίστασης, στην Πάφο του Μακαρίου και του Παλληκαρίδη.

Πηγή: iKypros.com

Ροη Ειδησεων

Διπλή Προειδοποίηση – Ανεβαίνει στου 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Διπλή προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για κίτρινη και έπειτα πορτοκαλί προειδοποίηση. Σύμφωνα με την…

13 Ιουνίου, 2024

Τα υψηλά επιτόκια συνεχίζουν να συμπιέζουν τη ζήτηση δανείων

Περαιτέρω μείωση παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2024 η ζήτηση δανείων, με τις τράπεζες να…

13 Ιουνίου, 2024

Υπ. Εργασίας: Ζήτησε τεχνική υποστήριξη από ILO για μισθούς – συντάξεις

Παροχή τεχνικής υποστήριξης από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας για την ενίσχυση της επάρκειας των μισθών…

13 Ιουνίου, 2024

ΥΠΑΝ: Η τοποθέτηση κλιματιστικών θα αρχίσει από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε το πλάνο τριετίας για τοποθέτηση…

13 Ιουνίου, 2024

Έργα συνολικού κόστους €92 εκ. «τρέχουν» από την ΑΗΚ

Συγχρηματοδοτούμενα έργα, συνολικού κόστους €92 εκατομμυρίων, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ),…

13 Ιουνίου, 2024

Αποχωρεί από το ΔΗΚΟ ο Μαρτής Μαρτή – Ρίχνει βολές κατά Νικόλα και Σενέκη

Την αποχώρηση του από το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε το μέλος του κόμματος Μαρτής Μαρτή, ο οποίος…

13 Ιουνίου, 2024