Λάρκου: “Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες”

larkou29102011

Δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησε ο προπονητής της Ομόνοιας, Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος τόνισε πως και οι 4ης ομάδες τις τετράδας θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο. Από πλευρά ποδοσφαιριστών ήταν ο Καριπίδης, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να φτάσει το επόμενο παιχνίδι… 

Λάρκου: Καλό μεσημέρι. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη για ευνόητους λόγους. Ο Ολυμπιακός είναι επικίνδυνος, μπορεί να σκοράρει εναντίων οποιουδήποτε. Παίζουμε στην ίδια έδρα αλλά μόνος στόχος είναι η νίκη και θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό για να φτάσουμε στη νίκη.

Καρυπίδης: Γεια σας και από μένα. Πάντοτε μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, το καλύτερο φάρμακο είναι το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε τους 3 βαθμούς για να επιστρέψει η ηρεμία. Υπάρχει προβληματισμός για το προηγούμενο παιχνίδι αλλά όχι απογοήτευση. Έχουμε εμπιστούνη στις δυνάμεις μας και ξέρουμε πως μέσω της παρουσίας μας μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη, σημαίνει τα πάντα για μας. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι χάναμε με 2-0 και μας στήριζαν με το καλύτερο τρόπο.

Που αποδίδεται η αστάθεια;

Έχω ξαναρωτηθεί. Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς μια κατάσταση αν τα συμπτώματα δεν είναι φανερά. Είτε στη διάθεση, είτε στην προσέγγιση των παικτών στην προπόνηση, είτε κατά τη διάρκεια της αποστολής στο ξενοδοχείο. Οι παίκτες ανταποκρίνονται πλήρως, όπως τις προηγούμενες εβδομάδες που πετυχαίνουμε. Άρα δεν μπορείς όταν δεν έχεις μπροστά σου προβλήματα να λύσεις να προβλέψεις κάτι τέτοιο. Από κει και πέρα οι σκέψεις μου δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Σε ποια κατάσταση είναι Άλβες και Μπεργκουνιού;

Έχουμε καταλήξει με βάση της μετρήσεις τους σε διαφορετικό πρόγραμμα. Ο Μπεν Νταγιάν μπήκε 90λεπτο σε σχέση με το που βρισκόταν, μετά από 3 εβδομάδες. Οι Μπεργκουνιού και Άλβες θα μπουν σταδιακά στο παιχνίδι, δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής, χωρίς αυτό να είναι επιζήμιο στην ομάδα. Θέλουμε πραγματικές βοήθειες αλλά και να μην χαλάσουμε ότι κτίσαμε. Εξαρτάται και από τη δική τους κατάσταση για να ενταχθούν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μπριάν είναι πολύ πιο μπροστά από τον Άλβες πάντως, λόγω της κατάστασης και του χρόνου που ήρθε.

Ποια ομάδα είναι φαβορί για τον τίτλο;

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα. Είναι 4 ομάδες κοντά με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Ξεκάθαρα οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε. Αν οι 4 ομάδες μείνουν τόσο κοντά, όλα θα κριθούν στα πλέι οφ. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ούτε υπήρξε ποτέ.

Δεχθήκατε κριτική για τις επιλογές σας. Θεωρείται ότι παίξατε συντηρητικά;

Όταν ΄χεις ένα παιχνίδι να αντιμετωπίσεις έχεις μπροστά σου κάποια δεδομένα. Η κριτική είναι καλή, όχι όμως η επιφανειακή. Π.Χ. το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν το 5ο σε 14 μέρες. Στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα που μπορούσαμε να κάνουμε φρεσκάρισμα είμασταν με μείον 7 παίκτες. Άρα η τακτική δεν είναι πάντα το θέμα. Τα προβλήματα που παρουσιάσαμε ήταν τέτοια, που καμία τακτική και καμία προσέγγιση δεν μπορεί να αλλάξει. Ερχόμασταν δεύτεροι στη μπάλα, δεν είχαμε πάθος, δεν είχαμε θέληση.

Ποια τα δεδομένα με τους τραυματίες;

Με βάση την πληροφόρηση που έχετε αυτά ισχόυν, Εφραίμ και Χρίστος προπονούνται κανονικά όπως και ο Μαργκάσα. Προλαβαίνουν εκτός απροόπτου, γιατί μετά από ένα τραυματισμό πρέπει να είναι 100% έτοιμοι. Ο Λέο είναι σε μεταβατικό στάδιο και ελπίζω να βγούμε κερδισμένοι και εμείς και ο παίκτης. Μετά από 45 μέρες αποχής ελπίζω να μην έχει ξανά πρόβλημα.

Γιατί δεν καταφέρνει η Ομόνοια να πάρει τις νίκες που θα την εδραιώσουν(και στους δύο);

Έχω αναφερθεί και πριν, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους. Πρέπει να δούμε αν υπερεκτιμούμε τους αντιπάλους, ή αν τους υποτιμούμε για να δούμε το λάθος.

(Κάρυ) Συμφωνώ μαζί σας, πρέπει να δούμε γιατί δεν πήραμε αυτές τις νίκες. Είμαστε στη τελική ευθεία, τα παιχνίδια δεν γυρίζουν πίσω. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο συγκεντρωμένοι για να παίρνουμε το περισσότερο που μπορούμε. Οι νίκες είανι το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε και τα μόνα αποτελέσματα που έρχονται.

Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση τώρα;

Η πίεση είναι η ίδια. Η ήττα από την ΑΕΚ δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η πίεση είναι για όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες.

Πώς στήριξες τους Μπουθόν και Σερφά μετά τα λάθη(Καρυπίδης);

Δεν κοιτάω πρόσωπα. Όλοι μαζί κερδίζουμε όλοι μαζί χάνουμε. Τα λάθη είναι στο παιχνίδι. Έχω μεγάλη πίστη στις δυνάμεις μας και τον προπονητή μου. Το καλό κλίμα διατηρείται και δεν μπορεί να το χαλάσει κανείς. Συνεχίζουμε σαν μια οικογένεια.

Τα 2 από τα 3 παιχνίδια που χάσατε, προερχόσασταν από μεγάλες νίκες. Υποτιμάτε ή υπερεκτιμάτε τον αντίπαλο;

Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση. Στο ξενοδοχείο, στις προπονήσεις δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Πέραν της δική μας κακή εμφάνισης και προσπάθειας, είχαμε και σοβαρά λάθη που ήταν αδύνατο να τη βελτιώσεις την εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί η Ομόνοια δεν γυρίζει παιχνίδια;

Το προχθεσινό θεωρώ πως δεν ήταν δείγμα. Δεχτήκαμε 2 γκολ και 1 κόκκινη από λάθη. Αν βάζαμε το γκολ ακόμα και έτσι ίσως να ισοφαρίζαμε. Αν δείτε τα παιχνίδια μας, δεν είχαμε και καθόλου τύχη. Φτάναμε σε ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό, όπως πχ με τον Άρη και με το Παραλίμνι. Με τη Σαλαμίνα το γυρίσαμε αλλά δίκαια δεν κερδίσαμε. Κάνουμε την προσπάθεια απλά δεν έρχεται το δεύτερο γκολ.

Παίζει ρόλο η τακτική του αντιπάλου;

Παίζει και αυτό. Κλείνονται όλοι πίσω. Για αυτό είναι θετικό να σκοράρεις πρώτος, για να ανοίξουν. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αντεπεξέλθουμε, όποια και αν είναι τα δεδομένα.

Πηγή: Sportnetcy.com