Κλείνουν οι πρώτοι τρεις ημικρατικοί

a 138 Ειδήσεις
a 4256 Ειδήσεις

Αναστέλλεται η λειτουργία τριών ημικρατικών οργανισμών, του Οργανισμού Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας, του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων και του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο Τμήμα Γεωργίας. Οι 81 συνολικά υπάλληλοι που εργάζονται στους ημικρατικούς αυτούς οργανισμούς θα ενταχθούν στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για αναστολή της λειτουργίας των τριών ημικρατικών οργανισμών.

Όπως δήλωσε, μετά τη συνεδρία του Σώματος, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης η λειτουργία του Οργανισμού Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας καθώς και του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων θα τερματίζεται άμεσα ενώ η λειτουργία του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών θα τερματιστεί μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες αυτών των οργανισμών θα μεταφερθούν στο Τμήμα Γεωργίας. Από τον τερματισμό της λειτουργίας αυτών των ημικρατικών οργανισμών θα εξοικονομηθεί ποσό 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ