Κ.Χατζηγιάννης: “Διακυβεύεται η ασφάλεια των λουομένων”

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Κυριάκος Χατζηγιάννης σχετικά με την πρόταση νόμου για την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες.

Σε σημερινή επιστολή του ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρεται στους αβάσιμους προβληματισμούς που έχουν παρατηρηθεί κατά τη συζήτηση για την σχετική πρόταση νόμου στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Όπως αναφέρει, κατά τη φετινή περίοδο έχουν συμβεί πολλοί τραυματισμοί και αρκετοί θάνατοι λουομένων, που εάν υπήρχε η νομοθεσία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Δεν μπορεί, συνεχίζει στην επιστολή του, να γίνεται όμως έκπτωση στην ασφάλεια των λουομένων, επειδή τα έσοδα που προέρχονται από τη χρησιμοποίηση των παραλιών χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Ο κ. Χατζηγιάννης υποστηρίζει παράλληλα, ότι το κεφάλαιο ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες αποτελεί στρατηγική και του τουρισμού και προτείνει η αστυνομία να δώσει πλήρη ανάλυση των επεισοδίων πνιγμών και τραυματισμών κατά τη φετινή περίοδο για περαιτέρω διερεύνηση και αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Συζητήθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η πρόταση νόμου για την ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες. Με λύπη μου έχω παρατηρήσει να εκφράζονται αβάσιμοι προβληματισμοί κατά τη συζήτηση του θέματος, με κίνδυνο τον ενταφιασμό της πρωτοβουλίας για την επίλυσή του.


Η ασφάλεια των λουομένων πρέπει να διασφαλισθεί. Κατά τη φετινή περίοδο έχουν συμβεί πολλοί τραυματισμοί και αρκετοί θάνατοι λουομένων, που εάν υπήρχε η νομοθεσία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Δεν μπορεί να γίνεται όμως έκπτωση στην ασφάλεια των λουομένων, επειδή τα έσοδα που προέρχονται από τη χρησιμοποίηση των παραλιών χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.


Το κεφάλαιο ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες αποτελεί στρατηγική και του τουρισμού. Η αστυνομία οφείλει να δώσει πλήρη ανάλυση των επεισοδίων πνιγμών και τραυματισμών κατά τη φετινή περίοδο για περαιτέρω διερεύνηση και αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, η οποία επιμένει στην αναγκαιότητα της ύπαρξης νομοθεσίας για το εν λόγω θέμα.


Έχω δηλώσει ότι ως εισηγητής της πρότασης νόμου εκφράζω την ετοιμότητά μου για υιοθέτηση των οποιοδήποτε εισηγήσεων για τη βελτίωση των προνοιών της που θα βοηθήσουν τη μελλοντική εφαρμογή της νομοθεσίας. Η ετοιμότητα μου αυτή ενισχύει την αναγκαιότητα για ολοκλήρωση της κατά άρθρον συζήτησης, ώστε η πρόταση νόμου να προωθηθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.”

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Στα 680 ευρώ το όριο πείνας για τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα

Το όριο της πείνας για μια τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα είναι από τις 30 Απριλίου,…

8 Μαΐου, 2024

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες

Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες σύμφωνα με τα συμπεράσματα…

8 Μαΐου, 2024

Λάρνακα: Υπό κράτηση τρία πρόσωπα που προσπάθησαν να καταστρέψουν οικία με εκρηκτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 32,…

8 Μαΐου, 2024

Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για επίθεση και κατοχή όπλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό των TSAMPRATZE GKIORGKI, 18 ετών και NIKOLOZI KOBIAZVILI 30…

8 Μαΐου, 2024

Ελπίδα Ολγκίν οι ηγέτες να «ακούσουν τους πολίτες» – Επανέλαβε τον εαυτό του ο Τατάρ

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο θα μπορέσουν «να ακούσουν τους…

8 Μαΐου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Η Παιδική Λέσχη παρουσιάζει το παραμύθι «Το Σπιρτόκουτο»

Αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας, φιλοξενεί τη…

8 Μαΐου, 2024