Ένωση Νέων Παραλιμνίου: Βάσεις για ένα “χρυσό” μέλλον

a 44 Ειδήσεις, Ένωσις Νέων Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου
a 229 Ειδήσεις, Ένωσις Νέων Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου

Τη στιγμή που στον Κεραυνό πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό του κυπριακού πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια, στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου έχουν κάθε λόγο να νιώθουν περήφανοι για τα φετινά τους κατορθώματα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαχειρίστηκε ιδανικά ένα χαμηλό, αλλά “νοικοκυρεμένο” μπάτζετ, μοίρασε αρμονικά τους ρόλους ανάμεσα στους παίκτες του και κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ.

Οι Αμερικανοί παίκτες (Τάιλερ Χάινς, Τζάρβις Ρέι, Τζέρι Μπλέικς, Έρικ Ουάσινγκτον, Κέβιν Τόμας, Μορίς Πίρσον) ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους και οι Κύπριοι παίκτες από την περιοχή έδειξαν ξανά ποιοι είναι. Ο αρχηγός Νικόλας Θωμά αποτέλεσε τον “εγκέφαλο” της ομάδας, εκπέμποντας ηρεμία και καθαρό μυαλό και έφτασε δικαιωματικά στο σημείο να κληθεί στην ΟΠΑΠ All Star Day, ενώ ο “διόσκουρός” του, Ζάκης Παπαδόπουλος, έκανε το μεγάλο come-back και αποτέλεσε την ήρεμη δύναμη σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Παύλος Στρατής απέδειξε πως δικαίως θεωρείται μια από τις μεγάλες ελπίδες της κυπριακής καλαθόσφαιρας και παρά κάποια προβλήματα τραυματισμού στην αρχή, αλλά και το γεγονός πως υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ξεδίπλωσες πτυχές των ικανοτήτων του και είναι σαφές πως το μέλλον του ανήκει.

Ο Χρίστος Πυρίλλης αποτέλεσε τον παίκτη-αποκάλυψη, κάνοντας το μεγάλο του ξεπέταγμα και κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο να παίζει βασικός, ενώ ο Παναγιώτης Ζαντής και ο Ζαχαριάς Χανούν αποτέλεσαν… πιστούς στρατιώτες, οι οποίοι ακολουθούσαν την ομάδα και όποτε χρειαζόταν η βοήθειά τους, έδειχναν θετικά στοιχεία.

Σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία έπαιξε και η διοίκηση. Σε μια δύσκολη συγκυρία, ο Θωμάς Θωμά επέστρεψε στην προεδρία και μαζί με άξια άτομα δίπλα του από το Δ.Σ. που δίνουν και την ψυχή τους για την ΕΝΠ, δημιούργησαν κάτι τόσο όμορφο και αξιοπρεπές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν μπει οι βάσεις για μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Η… εξορία του κλειστού του Αυγόρου οδεύει προς την ολοκλήρωσή της και όταν θα είναι έτοιμη η κλειστή αίθουσα στο Παραλίμνι, τότε θα μιλάμε για άλλα δεδομένα και άλλους στόχους.

Πηγή: cuprusbasket.net