Στην Ελβετική Σιόν ο Τζίμης – Πόσα παίρνει ο Ονήσιλος;

a 131
a 4249

Η Σιόν ανακοίνωσε επίσημα στην ιστοσελίδα της, την καταρχήν συμφωνία με την Ομόνοια για την μεταγραφή του Δημήτρη Χριστοφή. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Κριστιάν Κονσταντάν θα έχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον Στέλιο Μυλωνά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Επιβεβαιώνεται η είδηση, ωστόσο διευκρινίζεται ότι, ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Σιόν, έχει τίτλο: «Η Σιόν αποκτά ένα νεαρό κυπριακό ταλέντο», ενώ αναφέρει τα εξής για την επικείμενη μετεγγραφή του Χριστοφή:

«Η Σιόν συμφώνησε με τον 24χρονο Κύπριο ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Χριστοφή. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κριστιάν Κονσταντάν, θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του της Ομόνοιας, για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Ο Δημήτρης Χριστοφή αγωνίζεται στο δεξί άκρο, με επιλογή όμως να μετατρέπεται σε επιθετικό.

Ανήκε στην Ομόνοια από το 2008. Είχε αποκτηθεί με ποσό που αποτέλεσε ρεκόρ όλων των εποχών στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει, επίσης, αγγλικές ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πράγματι, το νεαρό αυτό ταλέντο παραμένει μία από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις της γενιάς του. Μέχρι σήμερα, μετρά περισσότερες από 150 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία.

Στη χώρα του έχει ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2010), δύο κύπελλα (2010, 2011) και δύο σούπερ καπ (2010, 2012).

Εχει ήδη 31 συμμετοχές στην Εθνική, έχοντας αντιμετωπίσει την Εθνική Ελβετίας στις 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 και αναμένεται να παραταχθεί εναντίον της το ερχόμενο Σάββατο στη Γενεύη».

Δικαιώματα στον Ονήσιλο και την Ένωση
Από τη μεταγραφή κερδισμένος βγαίνει και ο Ονήσιλος, καθώς και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, καθώς σύμφωνα με όρο στο συμβόλαιο, ο Ονήσιλος κατέχει ακόμα δικαώματα στον ποδοσφαιριστή με ένα 5%, ενώ η Ένωση Νέων Παραλιμνίων κατέχει σύμφωνα με πληροφορίες το 15%-20%.

a1 26

SotiraNews.com