Χειροτονήθηκε διάκονος ο Νικόλαος Παπαντωνίου (εικόνες)

CEB18 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου
CEB18 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Το Σαββάτο, 11 Φεβρουαρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας (Αμμοχώστου) κ. Βασίλειος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του θεολόγου Νικολάου Παπαντωνίου. Έλαβαν επίσης μέρος αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως και από άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου καθώς επίσης και ιερείς από το εξωτερικό.

CEB17 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Παρέστησαν οι έντιμοι βουλευτές Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, Ονούφριος Κουλλάς, θρονικοί επίτροποι της Μητροπόλεως, ο πρώην Υπουργός, δημοτικοί σύμβουλοι Δήμων της ελ. Επαρχίας Αμμοχώστου και πολλοί πιστοί, πνευματικοί φίλοι και συγγενείς του νεοχειροτονουμένου.

CEB11 7 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Το ιερό αναλόγιο κόσμησε επάξια ο μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Λιάκος, πλαισιούμενος από μέλη της χορωδίας Θεσσαλονικείς Υμνωδοί.

CEB12 5 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Απευθυνόμενος προς τον υποδιάκονο Νικόλαο, ο Πανιερώτατος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής εκκλησίας καθ’ ότι με τη χειροτονία του π. Νικολάου προστίθεται ακόμη ένας μέλος στην αλυσίδα του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου. Παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής εορτής, υπενθύμισε προς το νέο διάκονο τις προτροπές του Κυρίου προς τους δώδεκα μαθητάς αυτού αλλά και το έργο που καλείται να επιτελέσει ο κληρικός διακονώντας την Εκκλησία και τον άνθρωπο, που είναι εικόνα του ζώντος Θεού.

CEB13 2 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Στην ομιλία του ο νέος διάκονος, εξέφρασε το φόβο του γι αυτό καθ’ αυτό το μέγα μυστήριο της ιερωσύνης μέσα από τους λόγους σύγχρονων Οσίων και μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας και τόνισε πως η σημερινή ημέρα αποτελεί γι αυτόν ένα γεγονός το οποίο γεννήθηκε μέσα του από νεανικών χρόνων. Εξέφρασε ωσαύτως τις ευχαριστίες του στα πρόσωπα που συνέτειναν στην προσωπική και πνευματική του πορεία αλλά και σε όσους παρευρέθηκαν στη σημερινή χαρά της χειροτονίας του.

CEB14 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος προχείρισε εις αναγνώστη τον κ. Λάμπρο Βαρδάκη.

CEB15 2 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

“Ευχόμαστε στον π. Νικόλαο δύναμη πολλή και ενίσχυση από το Θεό στην Διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου και στην τοπική Εκκλησία” καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας (Αμμοχώστου)

CEB16 1 Ειδήσεις, Εκκλησία, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Πηγή: SotiraNews / Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας (Αμμοχώστου)