Αποτράπηκε τρομοκρατικό χτύπημα κατά Ισραηλινών στην Κύπρο

a 70 Ειδήσεις
a 6064 Ειδήσεις
Συνελήφθη Λιβάνιος που πιστεύεται ότι είναι μέλος της Χεσμπολάχ

Τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων, φαίνεται ότι αποτράπηκε στο παρά πέντε με τη σύλληψη αλλοδαπού, ο οποίος ανακρίνεται πιεστικά από άνδρες της ΚΥΠ, του ΤΑΕ και άλλων αστυνομικών τμημάτων…

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στην ΚΥΠ και μετά από στενή παρακολούθηση, κατά την οποία φαίνεται να επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες.

Ο συλληφθείς που κατάγεται από τον Λίβανο αλλά έχει σουηδικό διαβατήριο, προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης, το οποίο λήγει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο εναντίον του διερευνώνται υποθέσεις συνωμοσίας και οργάνωσης εγκληματικής ενέργειας.

Στο μεταξύ μετά τη σύλληψη, ο ύποπτος που πιστεύεται ότι είναι μέλος της Χεσμπολάχ, υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα και στην κατοχή του βρέθηκαν σημειώσεις για πτήσεις ισραηλινών αεροπλάνων.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι σημείωνε χώρους όπου συχνάζουν Ισραηλινοί τουρίστες, παρακολουθούσε τα λεωφορεία που χρησιμοποιούσαν και γενικά φέρεται να ενδιαφερόταν για τη διακίνηση των πολιτών της γειτονικής χώρας στην Κύπρο.

Ακόμα υπάρχουν υποψίες ότι προσπαθούσε να εντοπίσει καταστήματα ή άλλα υποστατικά που λειτουργούσαν ισραηλινές εταιρείες.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για να διαφανεί κατά πόσον ο ύποπτος προέβαινε στις ίδιες ενέργειες και σε άλλες πόλεις της Κύπρου, ενώ παράλληλα ερευνά για τον εντοπισμό τυχόν συνεργατών του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως για τη σύλληψη του συγκεκριμένου υπόπτου ενδιαφέρθηκαν και οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ