Σε εκδήλωση στο Λιοπέτρι για τα οδικά δυστυχήματα ο Υπ. Συγκοινωνιών

2011 11 19 12 27 22 4ebc7e3a5c1942419059503dc4d9a47c Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιος Φλουρέντζος.Δεν υπάρχει πιο άδικος και πιο παράλογος θάνατος από το θάνατο σε μια οδική σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Ευθύμιος Φλουρέντζος, σε τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων σε Οδικές Συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκε στο Λιοπέτρι… «Πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο άδικος και πιο παράλογος θάνατος από το θάνατο σε μια οδική σύγκρουση», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «μου είναι ειλικρινά αδιανόητο νέοι άνθρωποι να αφήνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε στιγμές διασκέδασης, οικογενειάρχες να σκοτώνονται την ώρα του μεροκάματου, μικρά παιδιά να σβήνουν πριν ακόμα γευτούν τη ζωή».

«Και όλα αυτά για μια απερισκεψία, ένα λάθος, μια τρέλα της στιγμής», είπε, προσθέτοντας ότι «μόνο η επαρχία Αμμοχώστου θρήνησε τα τελευταία πέντε χρόνια 36 νεκρούς στους δρόμους, και τέσσερις από αυτούς ήταν από το Λιοπέτρι». Επισημαίνω, συμπλήρωσε, «ότι οι τρεις από αυτούς ήταν νεαροί οδηγοί».

Ο Υπουργός υπενθύμισε παράλληλα ότι στις 11 Μαΐου 2011 η Κύπρος, όπως και πάνω από 100 άλλες χώρες, κήρυξε την έναρξη της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020 στο Προεδρικό Μέγαρο, διά στόματος του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθόρισε τους στόχους της Κύπρου για την οδική ασφάλεια κατά την επόμενη δεκαετία και κάλεσε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να θέσουν τις δράσεις για τη μείωση των θυμάτων σε οδικές συγκρούσεις στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους», είπε.

Ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε ότι «ήδη εκπονείται το νέο Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας της Κύπρου για τη δεκαετία μέχρι το 2020, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2012».

«Το σύνθημα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων σε Οδικές Συγκρούσεις είναι: ‘Από την παγκόσμια μνήμη των θυμάτων, στην παγκόσμια δράση για τη δεκαετία. Ας κάνουμε τη δεκαετία 2011-2020 μια δεκαετία που θα θυμόμαστε’», πρόσθεσε.

Είμαι βέβαιος, υπογράμμισε τέλος, ότι «όλοι μαζί, κράτος και κυπριακή κοινωνία, ενωμένοι στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, θα μπορέσουμε να φέρουμε στη δεκαετία 2011-2020 το τέλος της μεγάλης μάστιγας των θανάτων σε οδικές συγκρούσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ