Η ΣΕΚ ενώνει τις δυνάμεις της με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για αντιμετώπιση της πολιτικής λιτότητας

Η ΣΕΚ ενώνει τις δυνάμεις της με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) της οποίας αποτελεί πλήρες και ενεργό μέλος, στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές σκληρής λιτότητας που σύρουν τους πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η σημερινή μαχητική διαδήλωση των Ευρωπαίων Εργαζομένων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλλει ισχυρό το μήνυμα ότι συνεχίζεται αταλάντευτα ο αγώνας για εφαρμογή πολιτικών που συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και συνεχούς ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Τούτη την ώρα, το Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα στρέφει την προσοχή του στη νέα γενιά η οποία αναπόφευκτα πληρώνει βαρύτατα το τίμημα της βαθειάς οικονομικής ύφεσης.

Με κεντρικό σύνθημα «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
– ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
– ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»,

η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων καλεί τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις των «27» να αλλάξουν επειγόντως πολιτική κατεύθυνση διανοίγοντας θέσεις εργασίας και ανοικτούς ορίζοντες για τους νέους. Η ισορροπία της Ευρωπαϊκής κοινωνίας ταρακουνείται και γι’ αυτό επιβάλλεται η υιοθέτηση πολιτικών επένδυσης στη νέα γενιά, προτού ξεσπάσει κοινωνική έκρηξη.

Στο τέλος του 2012 γύρω στα έξι εκατομμύρια Ευρωπαίοι νέοι κάτω των 25 ετών ήταν άνεργοι. Αυτή η άσχημη κατάσταση ανησυχεί έντονα τα Ευρωπαϊκά συνδικάτα και πρέπει πάση θυσία να αναστραφεί.

Εξ’ άλλου, η ΣΕΚ εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση για την πρόσφατη αποφασιστική παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρέν, αξιώνοντας την εξουδετέρωση επαχθών όρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Τρόϊκα.

Στην επιστολή προς τον κ. Ρέν η ηγέτης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεκόλ, ζήτησε να μην πληγούν άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί των Κυπρίων εργαζομένων, ενόψει της επικείμενης υπογραφής της Δανειακής Σύμβασης και να αποφευχθούν επιπρόσθετα μέτρα που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανατροπές στην κοινωνική συνοχή και στον κοινωνικό ιστό.

Τέλος η ΣΕΚ εκφράζει την αντίθεση της σε ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερο ξεπούλημα κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και την όλη διασύνδεση που επιχειρείται μέσω της διαχειρισιμότητας του δημόσιου χρέους ως αποτέλεσμα της Δανειακής Σύμβασης.

Σταύρος Χαραλάμπους

Ροη Ειδησεων

Επ. Αμμοχώστου: Παρίστανε τον δικηγόρο και απέσπασε 10χιλ. ευρώ από εστιατόρια

Στη σύλληψη 45χρονου κάτοικου Λευκωσίας, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με…

2 Ιουνίου, 2024

Δήμος Παραλιμνίου: Ανακοίνωσε Έλενα Παπαρίζου στον Πρωταρά για τον Κατακλυσμό

Το μεγάλο όνομα που θα αναλάβει τη φετινή συναυλία για την Κυριακή του Κατακλυσμού στον…

2 Ιουνίου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Πώς ψηφίζουμε, σταυροί προτίμησης και χρώμα ψηφοδελτίων

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα είναι οι πρώτες διπλές εκλογές που διεξήχθησαν ποτέ…

2 Ιουνίου, 2024

Κλεάνθης Κουτσόφτας: “Να φέρουμε νέες ιδέες, αλλαγή και ανανέωση στο Παραλίμνι” (Συνέντευξη-Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, και υποψήφιος για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας βρέθηκε καλεσμένος…

2 Ιουνίου, 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι…

2 Ιουνίου, 2024

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζει την πρώτη της συναυλία στο Παραλίμνι

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση και συναυλία θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής…

1 Ιουνίου, 2024