Χρ. Τζιοβάνης: “Η επ. Αμμοχώστου παίρνει ελάχιστα από τον κρατικό προϋπολογισμό”

CE91 5 Ειδήσεις, Χρηστάκης Τζιοβάνης
CE91 35 Ειδήσεις, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Έντονος και επικριτικός ήταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό πρϋπολογισμό του 2017 ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επαρχίας Αμμοχώστου Χρηστάκης Τζιοβάνης όσον αφορά τα κονδύλια που αφορούν την επαρχία Αμμοχώστου.

Για ακόμα μια χρονιά, ανέφερε στην ομιλία του ο κύριος Τζιοβάνης, η επαρχία Αμμοχώστου παίρνει τα ελάχιστα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όπως ανέφερε, σε μια επαρχία που η εργασία είναι ταυτισμένη με την εποχικότητα, η ανεργία, η έλλειψη υποδομών αλλά κι η έλλειψη οράματος από τους ιθύνοντες έχουν καταντήσει την επαρχία Αμμοχώστου μίζερη, κακοποιημένη, φτωχοποιημένη και απομονωμένη.

Ο κύριος Τζιοβάνης αναφέρθηκε και στον τομέα του τουρισμού, λέγοντας ότι την αύξηση στην τουριστική οικονομία την έχουν καρπωθεί οι λίγοι και οι εκλεκτοί, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί το all-inclusive, το εσκεμμένο over booking και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με την υπογραφή προσωπικών συμβολαίων.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επαρχία Αμμοχώστου ύψους 95 εκατομμυρίων το Ιούλιο του 2015, ανέφερε ότι οι εξαγγελίες του Προέδρου δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και ότι τα μοναδικά έργα που έχουν πάρει μπρος είναι τα συγχρηματοδοτούμενα τα οποία αφορούν το αποχετευτικό και το πρόγραμμα αποκατάστασης των σκυβαλλότοπων.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση, με τη μονομερή και μυστική απόφασή της για επιβολή πλαφόν στις εξαγωγές/εισαγωγές από το λιμάνι Λάρνακας, προφανώς προς εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, οδηγεί σε μαρασμό και καταστροφή ολόκληρη την Επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Και τέλος, αναφέροντας ότι η ανάπτυξη είναι μονόδρομος, πρόσθεσε ότι το κράτος πρέπει να είναι αρωγός, με όραμα, στόχους, προοπτική και οφείλει να σταθεί δίπλα σε όλους τους πολίτες αυτού του κράτους, με στοχευμένα έργα που θα αναβαθμίσουν την επαρχία Αμμοχώστου, θα την καταστήσουν ανταγωνιστική αλλά και θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους κατοίκους ειδικότερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

SotiraNews