Ο Πρόεδρος εξαγγέλλει έργα στην επ. Αμμοχώστου

CEB1 43 Ειδήσεις, Νίκος Αναστασιάδης
CEB1 60 Ειδήσεις, Νίκος Αναστασιάδης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία έξι υπουργών, υπηρεσιακών και τεχνοκρατών των υπουργείων για την επαρχία Αμμοχώστου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ανασκόπηση της πορείας των έργων που εξήγγειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην προηγούμενη επίσκεψη του στην επαρχία Αμμοχώστου το 2015, ύψους €95 εκ. και η καταγραφή και η αξιολόγηση του κόστους των νέων έργων που θα εξαγγείλει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στην προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου νέα επίσκεψη του στην επαρχία, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του για νέα έργα σε όλες τις επαρχίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν ήταν η δημιουργία επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου στην οδό Γιωρκή Παπαδοπούλου στο κέντρο του Παραλιμνίου.

Το όλο έργο έχει κοστολογηθεί στα €5,5 εκ.

Η ανέγερση του κτηρίου θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα ολοκληρωθεί το κτήριο για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων και στη δεύτερη φάση οι εγκαταστάσεις που θα εκδικάζονται οι αστικές υποθέσεις.

Επί τάπητος τέθηκε και το έργο του νέου αστυνομικού σταθμού Αμμοχώστου, με κόστος €6,5 εκ. οι προσφορές του οποίου προκηρύχτηκαν τον περασμένο Μάιο ενώ η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος λήγει τον Οκτώβριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ο υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο υπουργός παιδείας Κώστας Καδής και ο υπουργός γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

Πηγή: StockWatch / Ηρώ Ευθυμίου