Κάρυος: Προβλήματα στη διάθεση σιτηρών

a 137 Ειδήσεις
a 4603 ΕιδήσειςΕκατομμύρια ευρώ από τους λογαριασμούς της Επιτροπής Σιτηρών σε Συνεργατικά Ιδρύματα, μεταφέρθηκαν το Φεβρουάριο σε λογαριασμούς της Λαϊκής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να υποστούν κούρεμα, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στη διάθεση σιτηρών.

Αυτό κατήγγειλε σήμερα ο ΓΓ του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Λεμεσό είπε πως διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στην αγορά σιτηρών, τόσο για ανθρώπινη κατανάλωση αλλά και για ζωοτροφές, οφείλονται στην απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Επιτροπή Σιτηρών.

«Το πρόβλημα αυτό προκύπτει από την αλόγιστη ενέργεια της Επιτροπής Σιτηρών να μεταφέρει λεφτά από το λογαριασμό της στο Συνεργατικό Κίνημα, σε λογαριασμούς της Λαϊκής μέσα στο Φεβρουάριο», είπε ο κ. Κάρυος και πρόσθεσε «καταγγέλλουμε δημόσια και με βδελυγμία αυτήν την ενέργεια, η οποία αυτή τη στιγμή δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην επάρκεια της κυπριακής αγοράς σιτηρών και καλούμε, τόσο το Γενικό Εισαγγελέα, όσο και τη Ερευνητική επιτροπή, όπως εξετάσει πάραυτα αυτό το ζήτημα και αποδώσει τις δέουσες ευθύνες».

Πρόσθεσε εξάλλου, πως λόγω της έλλειψης ρευστού από πλευράς της Επιτροπής δεν κάνει αποδεκτές επιταγές, «προβάλλοντας διάφορες προφάσεις και δεν προμηθεύει τον κόσμο αν δεν της δώσουν μετρητά, ενώ η κυβερνητική πολιτική είναι να δέχεται επιταγές».