Σειρά διαρρήξεων σε Σωτήρα και επαρχία Αμμοχώστου

a 12 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 5171 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σειρά διαρρήξεων και κλοπών καταγγέλθηκαν την Παρασκευή και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου.

Στη Δερύνεια, Αιγύπτιος μόνιμος κάτοικος κατάγγειλε ότι διαρρήχθηκε το διαμέρισμα του και κλάπηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής αξίας 350 Ευρώ. Με βάση μαρτυρία συνελήφθη 28χρονος Ρουμάνος και κατά την έρευνα στο διαμέρισμα του εντοπίσθηκε ηλεκτρονικός φορητός υπολογιστής για τον οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις που τον βρήκε. Τέθηκε υπό κράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και η υπόθεση διερευνάται.

Στη Αγία Θέκλα της Σωτήρας, ιδιοκτήτης κατοικίας κατήγγειλε ότι διαρρήχθηκε η εξοχική του κατοικία και κλάπηκαν μία τηλεόραση αξίας 1000 Ευρώ, ένα Media receiver αξίας 200 Ευρώ, τα οποία ήσαν ασφαλισμένα έναντι κλοπής. Προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο Ρουμάνων 25 και 31 ετών που τελούσαν υπό κράτηση για παρόμοιες υποθέσεις στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και θα κατηγορηθούν και για αυτή την υπόθεση.

Στον Πρωταρά, διαρρήχθηκαν δύο εξοχικές κατοικίες Λευκωσιατών που απουσίαζαν από αυτές λόγω της χειμερινής περιόδου. Από την κατοικία 57χρονου Λευκωσιάτη κλάπηκε τηλεόραση αξίας 1000 Ευρώ για την οποία δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη έναντι κλοπής. Από την κατοικία 51χρονης Λευκωσιάτισσας που απουσίαζε από αυτή και την βρήκε ότι διαρρήχθηκε, δεν εντοπίσθηκε να έχει κλαπεί οτιδήποτε.

Πηγή: Larnaka Press