Έκλεισε οριστικά στη Σιόν ο Χριστοφή

a 68
a 4188

Η Ομόνοια γνωστοποίησε την μεταγραφή του Δημήτρη Χριστοφή στη Σιόν. Η ελβετική ομάδα επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού, και γι’ αυτό τον λόγο επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση αναφορικά με τον τρόπο αποζημίωσης της Ομόνοιας.

Αυτό που διαφοροποιήθηκε είναι ο τρόπος αποπληρωμής του ποσού που θα καταβάλει η Σιόν. Ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας, Κριστιάν Κονσταντίν, δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα και τοις μετρητοίς ολόκληρο το συμφωνηθέν ποσό, ενώ στο συμβόλαιο θα μπει ειδικός όρος για ποσοστό μεταπώλησης 15% που θα δικαιούται η Ομόνοια σε περίπτωση που η Σιόν πωλήσει τον παίκτη σε άλλη ομάδα.

Τέλος, οι πράσινοι διατηρούν το δικαίωμα να επανεντάξουν στο ρόστερ τους τον Χριστοφή σε περίπτωση που αυτός πάρει την απόφαση να επιστρέψει στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει ότι σήμερα έχει καταλήξει σε γραπτή συμφωνία με την Ελβετική ομάδα, Σιόν, για τη μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Χριστοφή. Ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί με την νέα του ομάδα άμεσα. Το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο Δημήτρη Χριστοφή για την μετεγγραφή και του εύχεται ότι καλύτερο στη μετέπειτα πορεία της καριέρας του. Τον ευχαριστεί, επίσης, για την τεράστια συνεισφορά του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία δεν περιοριζόταν μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά αφορούσε και όλες τις δραστηριότητες του Σωματείου. Παρά το ότι ο Δημήτρης δεν ήταν γέννημα – θρέμμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εντούτοις με την σκληρή δουλειά, τον χαρακτήρα του και το αστείρευτο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, έχει γίνει ένα με την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αισθάνεται περήφανος για τον Δημήτρη Χριστοφή, εύχεται στον ίδιο και στην οικογένεια του ότι καλύτερο. Επίσης, τον διαβεβαιώνει ότι θα τον παρακολουθεί στενά και θα του συμπαραστέκεται στα επόμενά του βήματα. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Χριστοφή έχει δώσει στο Σωματείο μας πρώτο δικαίωμα επιλογής, σε περίπτωση που θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στην Κύπρο, οποτεδήποτε στο μέλλον».

Πηγή: Shoot and Goal