“Ελκυστική η Κύπρος για διεθνείς επιχειρήσεις”

a 54 Ειδήσεις
a 3846 ΕιδήσειςΗ ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως κέντρου διεθνών επιχειρήσεων και οι προοπτικές για ρωσικές επιχειρήσεις και επενδυτές, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην οικονομία, θα απασχολήσουν συνέδριο που διοργανώνει ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (ΚΕΒΕ) στις 19 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Το μέλλον της Κύπρου για Ρωσικές Επιχειρήσεις».

Μέσω του συνεδρίου, το ΚΕΒΕ επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι παρά τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, η Κύπρος εξακολουθεί να βρίσκεται στο διεθνή επιχειρηματικό χάρτη και να ανταγωνίζεται με αξιώσεις χώρες με παρόμοιο επιχειρηματικό περιβάλλον όπως η Μάλτα και το Λουξεμβούργο.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (ΚΕΒΕ) Άντης Ναθαναήλ, «άλλο ο τραπεζικός τομέας και άλλο η δραστηριοποίηση διεθνών εταιρειών στην Κύπρο».

Ανέφερε ότι σίγουρα κάποιες επιχειρήσεις έχουν φύγει από την Κύπρο, ωστόσο η πλειονότητα παραμένει, παρά τη φυγή καταθέσεων. Μια εταιρεία, πρόσθεσε, μπορεί να τυγχάνει διαχείρισης από την Κύπρο και τα κεφάλαια να βρίσκονται αλλού.

Τονίζοντας την ανάγκη να προβληθεί το γεγονός ότι η Κύπρος παραμένει κέντρο διεθνών επιχειρήσεων, παρά τα όσα έχουν συμβεί στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Ναθαναήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αποφασιστικότητα και δυναμισμό η Κύπρος σιγά-σιγά θα ανακάμψει.

«Το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ελβετίας το Withers LLP, το οποίο στέλνει πελάτες και στους ανταγωνιστές μας και στην Κύπρο, δέχθηκε να είναι συνδιοργανωτής, από μόνο του λέει πολλά», ανέφερε.

Εξίσου σημαντικό, κατά το Διευθυντή του Κυπρο-Ρωσικού Συνδέσμου είναι το γεγονός ότι θα συμμετέχουν ομιλητές από το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα, που είναι ανταγωνιστικές χώρες προς την Κύπρο.

«Ο τομέας των διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εξακολουθεί να είναι ελκυστικός, εξακολουθούμε να έχουμε πολλά συγκριτικά και ποιοτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με ξένες χώρες», είπε τέλος.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Stanislav Osadchiy.

Οργανωτές είναι ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (ΚΕΒΕ), το διεθνές δικηγορικό γραφείο Withers LLP (που εδρεύει στη Ζυρίχη) και το δικηγορικό γραφείο Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ.

Αναμένεται ότι θα το παρακολουθήσει αριθμός Ρώσων επιχειρηματιών τόσο από την Κύπρο όσο και τη Ρωσία, καθώς και λογιστικά, δικηγορικά γραφεία από την Κύπρο.

Ομιλητές διεθνούς κύρους τόσο από την Κύπρο όσο και από Ζυρίχη, Μάλτα, Λουξεμβούργο και Ρωσία, θα αναλύσουν τις προοπτικές συνέχισης της οικονομικής συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας.