Διορίστηκε διευθύντρια στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

CEB1 14 Ειδήσεις, Κυπριακό
CEB1 1136 Ειδήσεις, Κυπριακό

Βγήκε από το αδιέξοδο που της δημιουργούσαν οι κατοχικές αρχές η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αφού έπειτα από αρκετούς μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συμφώνησαν στην προτεινόμενη διευθύντρια του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Από σήμερα το πρωί, η Αλεξάνδρα Κουλία-Κουκότσικα αναλαμβάνει τα διευθυντικά της καθήκοντα. Δεν ήταν μόνο η θέση του διευθυντή που απορρίπτονταν από τις τ/κ αρχές και που δυσκόλεψε την ΕΕΥ, καθώς η λίστα των απορριφθέντων συνέχιζε να αυξάνεται μέχρι και τον Οκτώβρη, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμεί η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, στη θέση του βιολόγου και του καθηγητή Γαλλικών.

Την ομαλή λειτουργία του σχολείου προμηνύει ο επικείμενος διορισμός καθώς από τον Σεπτέμβριο η σχολική μονάδα λειτουργεί χωρίς αρμόδιο στα διευθυντικά καθήκοντα και, ως εκ τούτου, μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού επιβαρύνονταν από τον ρόλο αυτό.

Μετά από μια σειρά προβλημάτων, που αφορούσαν είτε στη μη έγκριση του εκπαιδευτικού προσωπικού είτε στη μη ομαλή διακίνηση των βιβλίων στο κατεχόμενο ελληνικό σχολείο, τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται. Παραμένει βέβαια γεγονός πως μόλις τον προηγούμενο μήνα οι απορριφθέντες έφταναν τους έξι, με τελευταίο έναν μαθηματικό.

Πηγή: Φιλελεύθερος