Πυρίλλης: Τριπλασιάζεται η τουριστική ανάπτυξη στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 06 232C17.42.53 SIGMA TV, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς, Πρωτοσέλιδο
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 06 232C17.42.53 SIGMA TV, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς, Πρωτοσέλιδο

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο ήταν σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη του Παραλιμνίου και του Πρωταρά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την ηχορύπανση αλλά και την επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών στις παραλίες του Πρωταρά.

Επιλύθηκε το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Μιλώντας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα το κ. Πυρίλλης ανέφερε ότι τα νέα οδικά δίκτυα που έχουν δημιουργηθεί για πρόσβαση στον Πρωταρά έχουν επιφέρει αποτελέσματα. Όπως είπε, το τριήμερο του Κατακλυσμού αποτελούσε μια “εξέταση” για τον Δήμο του Παραλιμνίου και παρ’ όλα αυτά δεν είχε σημειωθεί κανένα πρόβλημα, αφού όπως είπε, όσοι σιγά-σιγά έχουν γνωρίσει τις νέες οδικές προσβάσεις, έφταναν στον προορισμό τους μέσα σε πέντε λεπτά.

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου μέχρι γραμμή αντιπαράταξης

Αναφερόμενος στα νέα έργα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου είπε ότι έχουν γίνει απαραίτητα έργα ανάπλασης σε αρκετές παραλίες, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές από την Αγία Τριάδα μέχρι την γραμμή αντιπαράταξης, που μέχρι τώρα αποτελούσε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή, στην οποία έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα.

Ηχορύπανση: Ψηφίζονται νομοθεσίες χωρίς προετοιμασία

Μιλώντας για το πρόβλημα της ηχορύπανσης, ανέφερε πως ο Πρωταράς δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά ψηφίζονται νομοθεσίες όπως είπε, χωρίς να έχουν γίνει προηγουμένων οι απαραίτητες ρυθμίσεις, όπως συνέβη και με τη νομοθεσία για την ηχορύπανση. Πρέπει, όπως ανέφερε, η Βουλή πριν ψηφίσει κάποιες νομοθεσίες να δίνει τα περιθώρια για να μπορούν να προσαρμοστούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νομοθεσία για την ηχορύπανση για την οποία έπρεπε να προνοείται, όπως ανέφερε, στη νομοθεσία, ότι η εφαρμογή της θα άρχιζε ένα χρόνο μετά από τον καθορισμό των ορίων και των κανονισμών, αφού στην υφιστάμενη νομοθεσία υπάρχει κενό.

Χάνει λεφτά το Παραλίμνι από τα παράνομα υποστατικά

Ερωτηθείς για τον αριθμό των κλινών ο Δήμαρχος Παραλιμνίου είπε πως σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν καταγραμμένες στα επίσημα στοιχεία του ΚΟΤ σχεδόν 40.000 αδειοδοτημένες κλίνες. Παρ’ όλα αυτά είπε, τουλάχιστον στον Πρωταρά, υπάρχουν σχεδόν 10.000 ανεπίσημα διαμερίσματα και επαύλεις που προσφέρονται για ενοικίαση. Όσον αφορά τα παράνομα ενοικιαζόμενα υποστατικά, θα πρέπει, όπως είπε, η Πολιτεία να επιβάλει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να λυθεί το θέμα της επιβολής φορολογίας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, προκύπτουν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και φοροδιαφυγής.

Τριπλασιασμός τουριστικής ανάπτυξης

Όσον αφορά τα νέα έργα που έχουν ή που προγραμματίζονται να γίνουν στο Παραλίμνι και τον Πρωταρά ο ίδιος ανέφερε ότι στο παρελθόν η ανάπτυξη ήταν επικεντρωμένη μόνο στο κέντρο του τουριστικού θερέτρου. Αυτή, τη στιγμή, όπως είπε, στόχος του Δήμου είναι η επέκταση της υφιστάμενης ανάπτυξης των 5 χιλιομέτρων σε 15, όση είναι η παραλιακή περιοχή, με την δημιουργία παραλιακών πεζοδρόμων, τη δεντροφύτευση, αφού έχουν φυτευτεί φέτος 6 χιλιάδες δέντρα που ευδοκιμούν σε παραθαλάσσιες περιοχές, και άλλα έργα.

Ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα, όπως είπε, είναι το διαμάντι της Μεσογείου που μέχρι στιγμής είναι ακατέργαστο.

Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα περικοπών νερού

Αναφορικά με το πρόβλημα περικοπών νερού, είπε πως αυτό θε επιλυθεί αρχές Ιουλίου, αφού εφαρμόζεται η λειτουργία του νέου αντλιοστάσιου στο Αυγόρου που θα μπορεί να αποστέλλει περισσότερο νερό στην επαρχία, ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται οι δεξαμενές νερού στην περιοχή Κοκκινόκρεμμος, ένα έργο που θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο.

Επέκταση ωραρίου ναυαγοσωστών

Οι Ναυαγοσωστικές υπηρεσίες κοστίζουν στον Δήμο 700 χιλιάδες ενώ η κρατική επιχορήγηση ανέρχεται μόλις στις 160 χιλιάδες. Αναφορικά με το ίδιο θέμα δήλωσε πως ο Δήμος Παραλιμνίου έχει από το 2016 επεκτείνει το ωράριο των Ναυαγοσωστών στις παραλίες του. Προηγουμένως το ωράριο ήταν 09:00-17:00 ή 10:00-18:00 ενώ αυτή τη στιγμή το ωράριο που έχει καθοριστεί είναι 08:00-19:30, ή 08:00-20:00 αναλόγως με την περίοδο.

Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Παραλιμνίου

Όσον αφορά τα έργα στην καρδιά του Παραλιμνίου, είπε πως έχει κατακυρωθεί η προσφορά στην ομάδα μελετητών για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της πόλης. Το Παραλίμνι είναι έτοιμο, όπως είπε, όταν υλοποιηθεί το άνοιγμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, να προσφερθεί από το Παραλίμνι κάθε υπηρεσία ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή που οδηγεί προς την κατεχόμενη Δερύνεια και συνορεύει με την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Εξέφρασε, τέλος, τις ευχαριστίες του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παραλιμνίου, το οποίο, όπως είπε, εργάζεται για το καλό του Δήμου.

SotiraNews