Στη μαύρη αγορά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και στην Κύπρο

a 125 Ειδήσεις
a 6252 Ειδήσεις
Μπλεγμένοι και διάσημοι αθλητές στο σκάνδαλο

Αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και πράκτορες πωλούσαν χιλιάδες εισιτήρια των καλύτερων θέσεων των Αγώνων στη μαύρη αγορά σε τιμές δεκαπλάσιες από την πραγματική τους αξία, σύμφωνα με την κύρια είδηση της εφημερίδας Sunday Times, σήμερα… 

Δημοσιογράφοι της εφημερίδας υπό κάλυψη στη διάρκεια έρευνας που διήρκεσε δύο μήνες διαπίστωσαν το σκάνδαλο που αφορά 54 χώρες περιλαμβανομένων της Κύπρου και της Ελλάδας. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη διερεύνηση των καταγγελιών έπειτα από την παράδοση του σχετικού φακέλου από τη Διεύθυνση της εφημερίδας.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει τις αυστηρότερες κυρώσεις σε αξιωματούχους που πωλούν εισιτήρια στη μαύρη αγορά ενώ οι εμπλεκόμενες χώρες αντιμετωπίζουν ισόβιας απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων.

Ανάμεσα στο κατάλογο 27 αξιωματούχων που σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν πρόθυμοι να πωλήσουν εισιτήρια στη μαύρη αγορά περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Κάπραλος ο οποίος όπως γράφει, καυχήθηκε ότι είχε πείσει το φίλο του Λόρδο Κόε, Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων να παραχωρήσει στην Ελλάδα επιπρόσθετα εισιτήρια με τη δικαιολογία ότι υπήρξε μεγάλη ζήτηση.

Στην πραγματικότητα η ζήτηση εισιτηρίων στην Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλή. Στο σκάνδαλο κατονομάζεται και ο πρώην αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες στη κολύμβηση Γιόαβ Μπρουκ, εξουσιοδοτημένος για πώληση εισιτηρίων σε Κύπρο και Ισραήλ.

Αντρέας Πιερή