ΚΟΤ: Η μαρίνα Αγ. Νάπας παράδειγμα συνεργασίας με Αίγυπτο

aginananppapa Μαρίνα Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου
aginananppapa Μαρίνα Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου

Απτό παράδειγμα της στενής συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου είναι και η επένδυση Αιγύπτιου επιχειρηματία στην κατασκευή μαρίνας στην Αγία Νάπα, ανέφερε ο Χρίστος Μούστρας Τουριστικός, Λειτουργός Α’ στο Τμήμα Μάρκετινγκ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αρμόδιος για την ανάπτυξη τουριστικών αγορών, ανάμεσα στις οποίες και οι αραβικές χώρες.

Ο κ. Μούστρας, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών κατασκευής της μαρίνας της Αγίας Νάπας που προωθείται από την κυπριακή εταιρεία Καραμοντάνη σε συνεργασία με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Naquib Onsi Sawiris.

Ήδη, όπως είπε, άρχισαν οι εργασίες, η Α’ φάση περιλαμβάνει τις λιμενικές εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια, ενώ το συνολικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και η επένδυση ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μούστρα, η Β φάση του έργου περιλαμβάνει δύο πύργους 26 ορόφων και το εμπορικό κέντρο.

Η μαρίνα, σημείωσε, θα μπορεί να φιλοξενεί 600 σκάφη και οι αναπτύξεις θα έχουν περίπου έκταση 30 χιλ. τ.μ.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως το όλο έργο θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην Κύπρο και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην καθιέρωση της Κύπρου ως ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Πηγή: sigmalive.com