Το Υπουργείο Εσωτερικών δίπλα στην Τοπική Αρχή

a 53 Ειδήσεις
a 4171 Ειδήσεις

Σειρά μέτρων για στήριξη και προστασία των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, για αντιμετώπιση της ανεργίας και παροχή κινήτρων ανάπτυξης, που αποτελούν τον βασικό πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας, διασφάλισης του βιοτικού επιπέδου του λαού και προστασίας της κοινωνικής συνοχής, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του γραμμικού πάρκου Αναλυόντα.

“Τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Επαρχιακή Διοίκηση”, είπε ο κ. Χάσικος, “έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην Τοπική Αρχή για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στην επίλυση των μικρών ή μεγάλων προβλημάτων που εμποδίζουν την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας”.

“Σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία ευρίσκεται η πατρίδα μας, η συμβολή όλων είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη”, δήλωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως “στόχος των μεταρρυθμιστικών μας σχεδίων είναι να θέσουμε την κοινωνία των πολιτών στο επίκεντρο και στο προσκήνιο της ζωής, καθιστώντας τον κάθε πολίτη ενεργό στοιχείο στη λειτουργία της κοινωνικής μηχανής”.

“Σε αυτό το πλαίσιο”, συνέχισε, “είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε ανακατατάξεις ή μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται αναγκαίες για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, θεωρώντας την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων προς τις Τοπικές Αρχές πρώτιστο και καίριας σημασίας βήμα για μια αυτοδιοικούμενη τοπική κοινωνία”.

“Ήδη”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, “έχουμε ξεκινήσει, στη βάση των νέων οικονομικών δεδομένων, το διάλογο με τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων”.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην Τοπική Αρχή “για την αξιόλογη συνεισφορά της στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινότητας”, όπως είπε, καθώς και στους κατοίκους και όλους τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση, ο κ. Χάσικος είπε ότι “η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη και το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, θα στηρίξουν τις Τοπικές Αρχές, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες που επωμίζονται έναντι των τοπικών κοινωνιών”.

“Με τη λειτουργία του νέου γραμμικού πάρκου”, πρόσθεσε, “υλοποιείται το όραμα και επιτυγχάνεται ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Κοινοτικού Συμβουλίου, που είναι η δημιουργία έργων βασικής υποδομής τα οποία βελτιώνουν το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων”.

Το έργο υλοποιήθηκε μέσω των πιστώσεων των ετήσιων προϋπολογισμών του κράτους για τα αναπτυξιακά έργα στην κοινότητα, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης, με συνολικό κόστος €100.000 περίπου. Η συνεισφορά του κράτους στο ολικό κόστος του έργου έφτασε στις €80.000 και της κοινότητας στις €20.000.